Tihanyi Kongresszus és ami érdekelhet Titeket .

KérdésekTihanyi Kongresszus és ami érdekelhet Titeket .
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

Egy kis összefoglaló a Tihanyi Kongresszusról: Tudjátok mindig a fő szerep a cukorbetegség megelőzése,kezelése és a szövődmények,illetve ezzel kapcsolatos kutatások bemutatása.
Én a szakdói szekció előadásából szeretném kiemelni,hogy a Diabétesz iskola amit én interneten próbálok megteremteni, Nyíregyházán valós iskola formájában létrejött a vezetője és megálmodója  Kicsák Mariann  dietetikus. Nagyon érdekes előadás volt,többen is hozzászóltak a kérdéshez,de az egyöntetű vélemény az,hogy a cukorbetegek oktatása elengedhetetlen feladat,és nem elég valamit megtanulni,hanem mindig ismételni is kell a tanult dolgokat.
Egy érdekes előadás volt a cukorbetegek szűrésével kapcsolatosan,amibe bevonták a háziorvosokat is. Felmerült a kérdés , hogy a háziorvosok nem mindig örülnek a szűrésnek, beteg oktatásnak stb.,de lehet a sok elfoglaltságuk miatt van?!(én  ennek ellenkezőjét  tapasztaltam Sopronhorpácson !)
Majd,ha olyan témakör kérdés merül fel,akkor visszatérek a hallottakhoz a későbbiek során.
Bemutatásra került az Ideál Trend vércukormérő,illetve egy másik készülék is a Méry készüléken kívül a piacra került,,ami One Touch Select névre hallgat.Egyre jobban előtérbe kerül az elektronikus vércukor napló vezetés. Ide nem csak az emlékezetből beírt adatok rögzülnek,hanem minden vércukor érték.
Illetve bekerült a piacra egy új vércukor csökkentő tabletta (DPP4 gátló) Trajenta. Röviden ennyi:-),de kérdezzetek és máris válaszolok:-)))Persze,ha tudok.
 

8 Válasz
Nanita answered 12 év ago

Köszönjük a sok hasznos infot:-)

rgyorgy answered 12 év ago

Az elektronikus vércukor napló vezetés témája engem is érdekelne, valamint az E kártya.

Nanita answered 12 év ago

Kedves György!

Az elektronikus vércukor napló egyenlő a Dcont.hu oldalán található napló vezetésével, amire manuálisan is illetve közvetlen a vércukormérőből is átküldhető az adat ( a hozzávaló kütyürék nevét Jaskó leírta külön topicban).
E kártya nyomtatvány linkje ( pdf-ben teszem fel, remélem letölthető lesz).
http://www.oep.hu/pls/portal/docs/PAGE/LAKOSSAG/OEPHULAK_NYOMTATVANY/ENYOMTATVANY/IG%C3%89NYL%C5%90LAP_EU_K%C3%81RTYA.PDF

Kitöltés után a területileg illetékes Oepnek kell elküldeni, célszerű mellékelni fénymásolatban Taj kártyát, lakcím és személyigazolvány kártyát.

rgyorgy answered 12 év ago

Kedves Anita!
Nem igazán erre gondoltam. Az E kártya fejlesztés alatt van. Azon mindent nyilván tartanak rólunk, a vércsoporttól a kórházi, és egyéb kezelésektől, zárójelentések, gyógyszerfogyasztás, többek között a vc értékek is amiket feltöltünk.. Ha mentőt hívnak, vagy orvoshoz megyek bárhova, a kártya Qr kódját lehúzzák a kártyaolvasón, és mindent tudnak rólunk.Amit a nyomtatványokról lehet igényelni plasztik Eu TAJ kártyát, nekem megvan.Akinek nincs meg, én is ajánlom, nem kell érte fizetni sem.Dcontot ismerem, használom.
Azért köszönöm, sokan olvassák az oldalt, és amiket feltettél mindenkinek nagyon hasznos lehet.

Nanita answered 12 év ago

Bocsánat, azt hittem erre gondolsz, mert az én szakmámban, ha az E kártyát megemlítik, akkor automatikusan az ugrik be amit bemásoltam. 🙁

rgyorgy answered 12 év ago

Én kérek bocsánatot.

Nanita answered 12 év ago

Az általad említett kártya már más országokban működik? Itthon már fejlesztés alatt van, vagy még nagyon az elején vagyunk? Felkeltette az érdeklődésem amit írtál róla. 🙂

rgyorgy answered 12 év ago

 Én is felkapom a fejem ha valami hírt hallok. Állítólag katonaságnál több helyen egyéb adatokkal kiegészítve régóta működik. Infókat a volt Eü minisztérium honlapjáról, valamint a Brüsszeli Eu honlapról (nem az itthon szerkesztett) gyűjtöttem.Mindenhol készülnek bevezetni.
A Brüsszeli honlapot magyarul is ellehet érni: http://europa.eu/index_hu.htm
Van magyarul is, munkaidőben  ingyen hívható telefonjuk:00-800-67-89-10-11
Kérdés feltevés után (magyarul) a legrövidebb időn belül visszahívnak, ha nem tudnak azonnal válaszolni a kérdésre.
Ha valakit érdekel, nyugodtan lehet érdeklődni, kérdezni. Itt nincs maszatolás.