Hozzávalók:
2 marék rukkola
1/2 jégsaláta csíkokra vágva
1/4 lila hagyma kockára vágva
2 párolt sárgarépa
10 fekete olajbogyó
kettévágva fehér sajtdió olívaolaj balzsamecet bazsalikom
Elkészítés:A sárgarépát meghámozzuk, fél centis karikákra vágjuk, jénaiba tesszük, 1 evőkanál olívaolajat öntünk rá, lefedjük, és a mikróban 5-6 perc alatt megpároljuk. Majd hagyjuk kihűlni.
A rukkolát, a jégsalátát, a hagymát, az olajbogyót és a kihűlt sárgarépát lazán összeforgatjuk, meglocsoljuk olívaolajjal és 1 evőkanál balzsamecettel, rászórjuk a diót, amit egy száraz serpenyőben előtte kicsit megpiríthatunk. Rámorzsoljuk a fehér sajtot is, ami egy feta jellegű lágy sajt. Bazsalikommal megszórjuk, és tálalhatjuk is.
A Mindmegette oldalon találtam a receptet
Ma tesztelem – de biztosan másképpen készítem el :-))))))))
Élettani hatása
A rukkolának magas a vitamin- (A, B2, B5, C és K), valamint ásványi anyag (kalcium, vas, magnézium, foszfor, kálium, mangán, szilícium) tartalma. Hatására csökken a kiválasztott gyomorsav mennyisége. Egyes kutatók szerint az emésztőrendszer fekélyei ellen is hatékony lehet. ( Tudatos vásárló oldalról)
Zsuzsanna Németh Varga A vacsora csatából ismerem ott sokat készítenek ,jó műsor szeretem:-)
Mi nem szoktunk készíteni mert a rebarbarát nagyon szeretjük és abból terem is a kertünkben , amikorra elfogy egy elkészített adag , már újból lehet szedni , nagyon fínom egy csepp fahéjjal és szegfűszeggel édesítővel ízesítve.
Marika mit készítesz a rebarbarából? Én régebben levest készíttettem, valamint egyszer kompótot.
Sárika !!Nyersen is lehet fogyasztani , Gabinak mindig kell hagyni belőle , hogy elrágcsálja és kompótnak , krémlevesnek , egy kis piskóta szerű tésztába belepotyogtatni , mint a meggyet vagy cseresznyét fínom édesség .
Én főzéshez is, de főzelékbe is teszek ruccolát isteni aromát add neki. Én úgy érzem mintha laktató hatása is volna, de lehet h tévedek… nálam telitetséget okoz a pikáns csipőskés íze…én szeretem, frissítő hatását is