Ti szoktatok Rukkola salátát készíteni?

KérdésekTi szoktatok Rukkola salátát készíteni?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 11 év

Hozzávalók:
 2 marék rukkola
1/2 jégsaláta csíkokra vágva
1/4 lila hagyma kockára vágva
2 párolt sárgarépa 
10 fekete  olajbogyó
 kettévágva fehér sajtdió olívaolaj balzsamecet bazsalikom

Elkészítés:A sárgarépát meghámozzuk, fél centis karikákra vágjuk, jénaiba tesszük, 1 evőkanál olívaolajat öntünk rá, lefedjük, és a mikróban 5-6 perc alatt megpároljuk. Majd hagyjuk kihűlni. 
A rukkolát, a jégsalátát, a hagymát, az olajbogyót és a kihűlt sárgarépát lazán összeforgatjuk, meglocsoljuk olívaolajjal és 1 evőkanál balzsamecettel, rászórjuk a diót, amit egy száraz serpenyőben előtte kicsit megpiríthatunk. Rámorzsoljuk a fehér sajtot is, ami egy feta jellegű lágy sajt. Bazsalikommal megszórjuk, és tálalhatjuk is.

A Mindmegette oldalon találtam a receptet

Ma tesztelem –  de biztosan másképpen készítem el :-))))))))

8 Válasz
Sára Biró answered 11 év ago

 Élettani hatása
A rukkolának magas a vitamin- (A, B2, B5, C és K), valamint ásványi anyag (kalcium, vas, magnézium, foszfor, kálium, mangán, szilícium) tartalma. Hatására csökken a kiválasztott gyomorsav mennyisége. Egyes kutatók szerint az emésztőrendszer fekélyei ellen is hatékony lehet. ( Tudatos vásárló oldalról)

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

Zsuzsanna Németh Varga A vacsora csatából ismerem ott sokat készítenek ,jó műsor szeretem:-)

Marika answered 11 év ago

Mi nem szoktunk készíteni mert a rebarbarát nagyon szeretjük és abból terem is a kertünkben , amikorra elfogy egy elkészített adag , már újból lehet szedni , nagyon fínom egy csepp fahéjjal és szegfűszeggel édesítővel ízesítve.

Sára Biró answered 11 év ago

 Marika mit készítesz a rebarbarából? Én régebben levest készíttettem, valamint egyszer kompótot.

Marika answered 11 év ago

Sárika !!Nyersen is lehet fogyasztani , Gabinak mindig kell hagyni belőle , hogy elrágcsálja és kompótnak , krémlevesnek , egy kis piskóta szerű tésztába belepotyogtatni , mint a meggyet vagy cseresznyét fínom édesség .

Sára Biró answered 10 év ago

 Újabban a rukkolát szendvicsbe teszem,nagyon kellemes ízt ad neki.

Agnes Kovacs answered 8 év ago

Én főzéshez is, de főzelékbe is teszek ruccolát isteni aromát add neki. Én úgy érzem mintha laktató hatása is volna, de lehet h tévedek… nálam telitetséget okoz a pikáns csipőskés íze…én szeretem, frissítő hatását is

Agnes Kovacs answered 8 év ago

vettem rebarbarát is, de valahogy nem sikerült vele az étel, nagyon savanyú, inas íze van.  Én sós, édes vízben főztem korábban ezt ajánlották…. tudtok valami fincsi rebarbarás receptet?