Ti mit tettetek volna??

KérdésekTi mit tettetek volna??
Halász Gabriella kérdezte ennyi ideje: 11 év

 Ma nem vagyok jól. Elkapott valami vírus. Reggel óta fáj a fejem, tüsszögök, fáj a torkom… gyenge vagyok! 🙁
Ma délután olyat tettem, amit nem is értek! 🙁
A telefonomba rögzítve van, hogy mikor kell cukrot mérnem, mikor kell beadnom az inzulint. Mindig jelez, elég sokáig. Ma is jelzett, amikor uzsonnáznom kellett volna. Egy kicsit később mentem a telefonomhoz, és ugyan lenyomtam, de valahogy fel sem fogtam, hogy mit írt ki.
Erre szépen beadtam magamnak az vacsora előtti inzulin adagot, miután megmértem a cukromat! 🙁
Csak akkor fogtam fel a dolgot, amikor épp vettem ki a tűt a hasamból! 🙁 Ott voltam ledermedve és filóztam, hogy most mit csináljak??
Ettem a végén 10 dkg almát és 3 db zabfalatot. Azzal a meggondolásból, hogy akkor a szénhidrát mennyiség legyen meg a vacsorának megfelelően. Amikor meg vacsiznom kellene, akkor meg az uzsonna adagot eszem majd meg…
Hogy ez jó ötlet nem tudom, de arra gondoltam, hogy akkor már csak ugye az éjszakai inzulint fogom beadni, valamikor éjszaka.
 Az biztos, hogy totál értetlenül állok a tettem előtt! 🙁

6 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 11 év ago

Jól tetted hogy többet ettél, vagyis a vacsi CH tartalmát megetted.Gabriella úgy tudom, hogy humán inzulint kapsz,annak a hatástartalma 6 óra, 2,5-3 óra múlva van a csúcshatás, tehát még az ebéd alkalmával beadott inzulin hatása sem ment le. Most mérj többször  nehogy hipod legyen. Kíváncsi vagyok,hogy alakul a vérc. értéked?

Halász Gabriella answered 11 év ago

Köszönöm Sára!
Most sírok!
Nem értem, hogy miért tettem?? Nem szoktam ilyen figyelmetlen lenni! 🙁 Inkább kétszer, háromszor is átgondolom a dolgokat, átszámolom, amikor eszek, hogy biztos ennyit ehetek, hogy biztos ennyi szénhidrát van benn?
Biztos az idegesség jön ki a sírással! 🙁
A cukrom 7,2 volt. Igaz nem mozogtam, inkább itt ültem, meg feküdtem. Egyre rosszabbul vagyok! 🙁
Igen! Arra gondoltam, hogy most megmérem majd 1,5 óra múlva is, meg amikor vacsiznom kellene- azaz uzsonna adag előtt, meg utána is…
A francokat! Pedig annyira spórolni kellene a tesztcsíkkal! 🙁

Sára Biró answered 11 év ago

 Miért sírsz? Bárki járhat így,nemrég írta a Kati,hogy összetévesztette és nem jó inzulint adott be. Az ember sokszor,sok mindent csak rutinból csinál, pl.nem emlékszem,hogy elzártam-e mindent stb.. Mérj cukrot és hidd el nem történik semmi baj!

Halász Gabriella answered 11 év ago

 Köszönöm Sára!
 
Látod, ha most nem lett volna ez az oldal, akkor addig izgulhattam volna, míg nem lesz éjjel… vagy míg nem normalizálódik a cukrom.. persze még nem tudom, hogy hogyan alakulnak a dolgok. De bízom benne, hogy nem lesz nagy baj.
A sírás biztos az idegi feszültség.. talán meg is nyugtat! 🙂

Mire figyeljek??

katalin answered 11 év ago

 Hidd el nem lessz baj és mindenki tévedhet.Sajnos bármi elöfordulhat ezért jo böviteni tudásunkat hogy tudjuk kezelni az ilyen helyzeteket.

Halász Gabriella answered 11 év ago

Kedves Katalin, ill aki próbált megnyugtatni! 🙂

Sára tanácsait elfogadva, minden rendben volt.
Éjjel már a normális adag inzulint adtam be magamnak.
A cukrom akkor 6 volt.
De előtte bizony volt, hogy 9,6-ra ment fel.

Reggel éhgyomorra pedig 5,2 volt. 🙂