Ti mit tettetek volna, illetve történt-e már valamelyikőtőkkel hasonló eset?

KérdésekTi mit tettetek volna, illetve történt-e már valamelyikőtőkkel hasonló eset?
Halász Gabriella kérdezte ennyi ideje: 10 év

Ma délben a nappali inzulin helyett véletlenül az éjszakait adtam be! 🙁  Akkor vettem észre, amikor a helyére tettem volna a tollat. Azt sem tudtam hirtelen mit tegyek. Ti már jártatok így, és ha igen, akkor mit tettetek, hogyan jártatok el?

3 Válasz
Halász Gabriella answered 10 év ago

Látom elég sokan elolvastátok a kérdésemet, illetve amit felvetettem.

De azért az elkeserít és bizony csalódtam, hogy senki egy szóval sem méltatott, holott ez elég "érdekes" kérdés, probléma.

Én nagyon nehezen éltem meg akkor ezt, és majdhogynem pánikba estem, és bizony ha nem lett volna olyan valaki akihez fordulhatok, akkor tényleg nem jutott volna eszembe a megfelelő korrigálás!!!

Úgy látszik csak én vagyok ennyire hülye, hogy elvétem az két pennét, és hogy nem tudtam, hogy ilyenkor mi a teendő! 🙁

Annak viszont örülök -mert gondolom ezért nem reagált rá senki-, hogy eddig senkinél nem volt ilyen probléma!!!

Még egy megjegyzés!
feltettem más a kérdést máshol is, de milyen érdekes, az emberek más és más "megoldást" javasoltak!!

Tehát számomra ez bizonyíték volt, hogy sajnos nem vagyunk egységesen kioktatva a különböző "bakik" kivédésére -tisztelet az ország különböző területén dolgozó szakembereknek, akik igenis megpróbálnak segíteni, ha baj van…rögtön, nem pedig majd, amikor már késő!!! 🙁

Ahova én tartozom ellátás szempontjából, sajnos ilyen oktatás nincs! 🙁 valamikor volt, de az is csak havonta egyszer és meghatározott témában. 🙁

anikó9 answered 10 év ago

 Én is jártam már így, mivel az éjszakai elhúzódó inzulin ezért nem okoz bajt, ha beadod a nappalit. Adj egy-két egyéggel kevesebbet, egyél és  mérd meg 2 óra múlva. Ha alacsonyabb mint szokott egyél 10-15 ch -ot.De nem lesz semmi probléma. Az éjszakait arra találták ki, hogy mivel nem eszel ,csak alapszinten tartsa a vc.  

Nanita answered 10 év ago

Szia Gabi,

ne haragudj, hogy én is csak olvastam a kérdést és nem szóltam hozzá, de eléggé rosszul voltam az elmúlt napokban.
Én a következőt tettem volna
– mindenképpen beadtam volna a rövidből a normál egységet, hiszen azonnal észrevetted, hogy nem az ment be.
– az éjszakait hiába arra találták ki, hogy alapszinten tartsa a vércukrot, ha abból pl dupla adagot adnál be nagyon súlyos hipokat okozhat és mivel lassan szívódik fel, lassan is ürül ki a szervezetből.
– miután lassúból adtál többet a napi megszokotthoz képest, én saját magamnál tudom, hogy beadástól számítva mikor van csúcshatása-mert az analógnak is van- és a csúcshatás időpontja előtt már 2 órával 2 óránként mértem volna és ha szükségét éreztem volna, módjával kisebb mennyiségben többlet CH-t vittem volna a szervezetbe.