Ti miben változtattatok eddigi életmódotokon,amióta tudjátok,hogy cukorbetegek vagytok?

KérdésekTi miben változtattatok eddigi életmódotokon,amióta tudjátok,hogy cukorbetegek vagytok?
etelka1964 kérdezte ennyi ideje: 13 év
17 Válasz
Best Answer
Zsóka answered 13 év ago

Többet mozgok / sétálok /. több zöldséget gyümölcsöt eszem.Durum tésztát fogyasztok és lehetőleg rozsos vagy teljes kiőrlésű kenyeret fogyasztok.De mindezt az előírt szénhidrát napi elöírt mennyiségbe beépítve.

Angela Romanu answered 11 év ago

Legetseges az,hogy a hosszabb mondanivalot nem sikerul elkuldeni?Ti jartatok mar igy?Vagy en hibaztam valahol?De hat annyira egyertelmu,hogy hogyan kell tovabbitani a szoveget,nem ertem,mi tortenik.Az este is irtam egy nagyon hosszu szoveget,nem sikerult elkuldeni.Ma reggel pedig ujra irtam mindent,ma sem sikerult.Most meg az ures lapot,meg a rovid szoveget el tudtam kuldeni.Pedig nagyon szeretnek irni,mert sok hasznos dolgot oszthatok meg veletek.

rgyorgy answered 11 év ago

Szia Angela!
Valószínűleg egy idő után a rendszer kiléptet, ezért nem jelenik meg az írásod.
Javaslom, küldés előtt mentsd el a szöveget. Ha nem ment el, beillesztés után újra küldheted.Vagy jelentkezz be újra, és utána küld el a beillasztett szöveget. Mikor idetaláltam, eleinte én is jártam így.

Sára Biró answered 11 év ago

 Kedves Angela igaza van a Györgynek,ha több idő eltelik akkor kilépsz a programból és azért nem megy el. Én is mindig másolok(ha nem felejtem el 🙂 és utána, ha "elszállna" akkor beillesztem.Várjuk az új ötleteket,tapasztalatokat:-)

Angela Romanu answered 11 év ago

sziasztok,kedveseim,akkor kerlek benneteket,hogy segitsetek nekem,hogy ne irjak annyit megint feleslegesen,magyarazzatok el nekem,hogyan menthetem le a szovegemet,mert nem tudom:))

Sára Biró answered 11 év ago

 Kedves Angéala! Amikor megírod amit szeretnél , kijelölöd,majd  rányomsz a ctr + C-re-ez másolást jelent. Ha nem sikerül a szöveged elküldeni,akkor újra visszalépsz és megnyomod a ctr + V-t ez beillesztést jelent 🙂 Kérdezz nyugodtan ( én sem vagyok szakértő :-)))
Új kérdést is indíthatsz. Akkor arra kattintasz,hogy kérdezz te is. De akkor egy témakört alul be kell írni,és úgy tudod küldeni.

Ankhelyi Antalné answered 11 év ago

 NAGYON LASSAN SIKERÜLT ,HOGY TUDATOSULT BENNEM ,,1-2 ÉV . ÉN CSAK ELÖSZÖR AZT TUDTAM CUKROT KI KELL IKTATNI AZ ÉTRENDEMBŐL,,MEG A SÜTEMÉNYEKET,,EZT LASSAN SIKERÜLT IS ,,CSAK AKKOR JÖTT A DÖBBENET AMIKOR OLVASTAM A GYÜMÖLCSÖKBÖL SEM EHETEK ANNYIT AMENNYIT SZERETNÉK,,ITT AZTÁN MEGINT MÉLYPONTRA KERÜLTEM,,KENYERET IS KERÜLNI KELL ,PEDIG RETTENETES KENYERES VOLTAM,,  MOST MÁR CSAK TELJESKIÖRLÉSÜT ESZEM,,  NAGYON SOKAT KELLETT TANULNOM ,DE MOST MÁR ÚGY ÉRZEM LASSAN HELYÜKRE KERÜLNEK A DOLGOK,,DE NAGYON NEHÉZ,,SAJNOS NEM A KÖZVELEN KÖRNYEZETEMBEN,,HANEM HA ELMEGYEK VALAHOVA ,MEGKÉRDEZIK MENNYI A CUKROM,,MERT VISSZA UTASÍTOM AMIVEL KINÁLNAK,,LEGYINTENEK EZ SEMMI 7,2,,  MOST MÁR SIKERÜLT FOGYNI IS ,ÚGY ÉRZEM LASSAN DE BIZTOSAN JAVULÁS UTJÁRA LÉPTEM,,

Sára Biró answered 11 év ago

 Üdv. kedves Ankhelyiné! Fontos dologra hívtad fel a figyelmet,   az egyik amikor az ismerős megkínál és "legyint", a másik amit kiemelnék sokan azt gondolják,hogy gyümölcsöt bármennyit lehet fogyasztani,mert az egészséges. Valóban egészséges és naponta többször is kell fogyasztani, de fontos figyelni a mennyiségre és azt hogy milyen a cukor tartalma az adott gyümölcsnek,  kerülni ami hirtelen emeli a vércukrot pl. aszalt gyümölcs, vagy szőlő, érett banán. A finomított élelmiszer fehér kenyér, fehér liszt, tésztaféle, krumpli  fehér rizs szintén sok embernél nagyobb adagban kerül az asztalra, és ha ezeket már sikerül felére csökkenteni, esetleg helyettesíteni teljes kiőrlésű gabonafélével, a rizst , barna rizsre cserélni stb.. akkor már nagyon jó eredményt lehet elérni.

Mennyit sikerült fogyni?

Ha rendszeres  mozgással  ( 30-40 perces séta, gyaloglás stb..)kiegészítjük az egészséges táplálkozást,azzal már nagyon jó eredményt érhetünk el.