Testkontroll – jótékonyan hat a cukorbetegekre?

KérdésekTestkontroll – jótékonyan hat a cukorbetegekre?
stewes kérdezte ennyi ideje: 13 év

Alkalmazza közületek valaki a testkontrollt?

Kockázati tényező talán nincs a cukorbeteg esetében, de lehet, hogy pozitív hatása sem. Elegendő az alapokat ismerni, vagy célszerű megvásárolni egy erről szóló szakkönyvet? (Sok olyan mű van, amelyben a lényeg 4-5 oldal, de 160-ban csűrve-csavarva, ismételgetve ugyanaz. Ilyenre nem adnék ki pénzt.)

8 Válasz
Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Halló stewes ! Nem használok ilyet és nem is hiszek ilyesmikben!! Sok sok pénzkidobás az efféle dolgok!!

MariMarton answered 13 év ago

 Én még nem is hallottam arról,hogy testkontroll is van. Hát ilyenekkel nem foglalkoznék. 

stewes answered 13 év ago

Pénzkidobás legfeljebb a könyv lehetne.
Sokat nem tudok róla én sem, de amennyit igen, abban van némi ráció.
Pl. délelőtt csak zöldséget és gyümölcsöt lehet fogyasztani, délben lehet hús zöldségkörettel, de szénhidráttartalmú körettel nem. Lúgos és savas kémhatású ételek ne keveredjenek stb.

klari50 answered 13 év ago

 De stewes a zöldségekben nincs szénhidrát?

stewes answered 13 év ago

klari50, én írtam butaságot.
Itt egy vázaltos összefoglalás arról, hogy mi a lényege:
http://www.fogyas.info/testkontroll_feherje-szenhidrat-szetvalaszto-dieta.php

Szabó Eszter answered 13 év ago

A testkontroll bizonyos formái az agykontrollhoz tartoznak. Bár, ahogy olvasom a bejegyzéseket, valószínű, hogy nem egyre gondolunk.
Maga az agykontroll a gondolkodás, hozzáállás megváltoztatásáról és képzeleti képekkel való munkáról szól, ami a pszichológiában is használatos. Amiről ti írtatok, az nekem másnak tűnik, de pontosabban még nekem sem sikerült utánajárnom, mint annyit, hogy az agykontroll tanfolyamot láttam Silva-Testkontroll című könyvét.

Szabó Eszter answered 13 év ago

Utánanéztem az agykontroll oldalán, és a négynapos szétválasztó diéta tartozik ide szerintük, természetesen mozgással és agykontrollos programozással.

Szabó Eszter answered 13 év ago

Azt gondolom, érdemes azért utánanézni. Persze nem biztos, hogy cukorbetegeknél is működik, de maga az ötlet teljesen működőképes, hiszen sokan tudtak hatékonyan fogyni a szétválasztó diéta segítségével. Azért mert nem hallottunk valamiről még, és az esetleg első hallásra furcsának tűnik, még nem feltétlenül rossz. Véleményt akkor tudok mondani valamiről, ha ismerem, vagy elég alaposan utánanéztem a dolgoknak.