Tavaszi fáradság!!!!

KérdésekTavaszi fáradság!!!!
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 11 év

Lehet e -tavaszi fáradság hogy délutánonként úgy 5-óra magasságában olyan álom jön a szememre hogy még olvasáskor is a szemüvegem  leesik és bóbiskolok úgy kb 10-15 percet?

7 Válasz
Sára Biró answered 11 év ago

Tavaszi fáradtság is lehet bizony,mert  télen nincsenek a friss, ízletes zöldségek és gyümölcsök  az üvegházi illetve a külföldről importált gyümölcs- és zöldségfélék bár igen mutatósak, ízviláguk és vitamintartalmuk messze elmarad a nyáron kapható szabad földön megtermeltekétől. Ilyenkor a legjobb a savanyú káposzta , cékla, hagyma, mirelit zöldségek rendszeres fogyasztása. Egy kis séta az álmosság idején a friss levegőn, mert ha elalszunk az éjszakai alvás rovására megy.
Többiek mit tesztek a tavaszi fáradtság ellen?? Nálatok szokott jelentkezni a tavaszi fáradtság?

Marika answered 11 év ago

A savanyú káposzta vitamintartalma mellett a vércukorszintet is csökkenti !!!

Marika answered 11 év ago

A szervezet működéséhez nélkülözhetetlen szerves vegyületek közül talán a legkevésbé ismert a K vitamin . Pedig fontos szerepet játszik többek között a véralvadáshoz szükséges fehérjék előállításában. Fontosságát jelzi , hogy testünk a D vitamin mellett csak a K vitamint képes előállítani. A többi zsírban oldódó vitaminhoz hasonlóan a K vitamint a szervezetünk képes raktározni , hiánya ezért ritka . A K vitamin nélkülözhetetlen a véralvadási faktorok képződéséhez, támogatja a máj működését , méregtelenítő munkáját , a D vitaminnal együtt segít a csontritkulás megelőzésében.                                                                                   A K vitamin forrásai : Elsősorban a zöld leveles növények :kelkáposzta , paraj, kelbimbó, brokkoli, fejes saláta , karfiol, zöldbab, uborka , cukkini, paradicsom, továbbá a az állati eredetű tej- tejtermékek, csukamájolaj , máj.  Napközben ideális a joghurt vagy a kefir fogyasztása, mert támogatja a hasznos bélflóra működését , ezáltal elősegíti a K vitamin termelődését .                                                                        

Sára Biró answered 11 év ago

 Nagyon várom már a friss zöld levelű növényeket a spenótot, a sóskát. Ez a tél hosszú volt (nem szoktunk hozzá), kiürültek a tartalékok. Lehet hiába szedjük a vitamint? Milyen praktikátok van ami bevált?

Halász Gabriella answered 11 év ago

Zsuzsa!

Én inkább délelőtt alszom el, egyik pillanatról a másikra! de érdekes egy óra múlva kinyílik a szemem! .-).. mintha mi sem történt volna! 🙂

Ilyenkor megmérem gyorsan a cukromat, mert arra gondolok, hogy hátha magas…., de egyszer sem volt az.

Régen, amikor még nem volt kezelve a cukorbetegségem, örökké aludtam délelőtt… egyik alvásból ki, pár perc múlva a másikba…:-(

Sára Biró answered 11 év ago

Lehet én is a tavaszi fáradtságot érzem, mert ma amikor kimentem alig bírtak el a lábaim, én nem szoktam ilyen lenni. Igaz most az influenza is környékez:-( Mindenképpen sokféle zöldséget készítettem,tegyétek Ti is azt! 

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

Este alig birom kivárni a 8-órát annyira álmos vagyok,mihelyt beveszem a gyógyszereim egyszerre alszom is!!