Tapasztaltatok vércukor ingadozást a meleg miatt?

KérdésekTapasztaltatok vércukor ingadozást a meleg miatt?
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év
8 Válasz
Nanita answered 12 év ago

Én tutira tapasztaltam, volt hogy 2,9-t mértem ( na jó nekem az ingadozásra rásegített a repedt Lantus is ).

Marika answered 12 év ago

Igen tapasztaltam és indokolatlan rosszullétet is Ma reggel óta nem jó a közérzetem , úgy érzem mintha el akarnák ájulni és szédülök , a vércukrom normál tartományban mondható . Alvás sem volt jó és reggel óta sehogy sem jó .

Zsuzsanna Német answered 12 év ago

 Marikám vigyázz magadra!! Ehhez a meleghez még hozzá kell hogy szokjon a szervezetünk,addig sajnos kinlódunk!!

Marika answered 12 év ago

Délután három óra körül megint mértem 3 as vércukor értéket , nem is tudok csinálni semmit , nagyon gyengének érzem magam .  Folyadékot iszom rendesen , ebéd sóska volt kis főtt krumplival és egy tojással .

Sára Biró answered 12 év ago

 Marika a meleg csinálja,meg gondolom nagyobb a fizikai aktivitás, mint korábban.

Nanita answered 12 év ago

Vigyázzatok magatokra,mert a környékünkön megjelent a nyári influenza szerűség. Engem ma délelőtt le id döntött a lábamról.

Krisztina Kiss answered 9 év ago

Tessék figyelni.

Agnes Kovacs answered 9 év ago

nálam is a meleg hőmérsékletben jelentősen csökken az inzulinigény, de párás időben is ezt tapasztalom ahogy nagy teljesítményű elektromos gépek közelében is ha akár 20 percet ott töltök zuhan a vércukim.Most olvastam utána, h ennek oka, h a szerevzetben a cukrok( glükoz) égetéséhez a szervezetnek elsősorban oxigén, víz, szén-dioxid szükséges a folyamat pedig a test belső hőmérsékletét, hőenergiáját szabályozza. Emiatt lehet h a külső hőmérséklet, elektromosság, légnyomás befolyással bír a belső hőenergia folyamataira és így az energia, cukorfelhasználására…. Persze van aki meg sem érzi a hőmérséklet változást a vércukijában ( szerencsés) , hiszen a test belső folyamatai komplexek, lehet h nála időben korrigál a szervezete nagyobb intenzitású cukortermeléssel vagy lehet h sejtei állapota változékonyabb.