Tapasztaltatok ti már olyant,hogy az inzulin beadási helyén bőrpirosodás jelentkezik?

KérdésekTapasztaltatok ti már olyant,hogy az inzulin beadási helyén bőrpirosodás jelentkezik?
MariMarton kérdezte ennyi ideje: 12 év

Nekem az utóbbi egy hétben az éjszakai inzulin helyén mindig bőrpirosodás jelentkezik,majd kb egy óra múlva megszűnik. Ilyenkor viszket a bőröm és félek,hogy kijön a beadott inzulin. Volt nálatok ilyen,tudnátok segíteni???

7 Válasz
katalin answered 12 év ago

Hát az inzulin az biztos nem jön ki ez hogy jutott eszedbe.Probálj meg tüt cserélni vagy ne feszitsd meg a lábad de ez elöfordulhat pláne ha ilyen hamar elmulik akkor ne aggodj.

Sára Biró answered 12 év ago

 Kedves Mari! Próbáld meg tegyél a tollba új patront,ha lenne otthon egy , másik doboz inzulin akkor abból tegyél bele és figyeld a beadási helyet. A Katinak igaza van aggodalomra semmi ok. Volt egy olyan esetünk novemberben  amikor a betegnél körülbelül fél óráig bőrpír jelentkezett,egy bizonyos doboznál,amikor kicserélte az inzulint a tünet megszűnt.

Nanita answered 12 év ago

Nekem is elő szokott fordulni ilyen, de nem mostani jelenség, hanem elég régóta. Nem rendszeresen, alkalomszerűen és teljesen mindegy hogy hosszút vagy rövidet adok be. Beadás után néha bepirosodik a helye és valóban nagyon viszket, nekem még fel is hólyagosodik. Allergiás reakció szerű, mert olyan a kinézete, mint amikor pl. macskához, kutyához vagy virághoz érek ( jaj hát azt még nem is meséltem, hogy mennyi mindenre allergiás vagyok. :-)))

Marika answered 12 év ago

Szia Mari !!Előfordul ilyen nálam is és ahogyan Anita is írja apró hólyagocskák is keletkeznek , de ez átmeneti dolog . Olyan is előfordul nálam hogy egy-egy időszakban kis bevérzések lesznek és az is megszűnik magától egy idő után . Az inzulin biztosan nem jön vissza ha rendesen beadtad .

kontra istvánné answered 12 év ago

Nálam is volt már ilyen én vizes ruhát teszek rá és rövid idő alatt elmúlik.

Nanita answered 11 év ago

Sziasztok!

Megosztom a tapasztalatomat. Most döbbentem rá. Tavaly december óta más rövid hatású inzulint kapok. És! Azóta inzulin beadás után egyszer sem fordult elő,hogy apró hólyagocskák lennének, nem viszket,nem pirosodik be.

Sára Biró answered 11 év ago

 Más nem tapasztalt ilyent?