Tapasztaltatok olyant,hogy jó HgbA1c szint mellett rossz vércukorértékek vannak?

KérdésekTapasztaltatok olyant,hogy jó HgbA1c szint mellett rossz vércukorértékek vannak?
pityu72 kérdezte ennyi ideje: 14 év
4 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 14 év ago

 Ezért fontos a vércukor napló vezetése,hogy a vércukor ingadozások legyenek rögzítve és szükség szerint lehessen az inzulint,vagy gyógyszert adagolni.

mimi xd answered 14 év ago

 Sajnos igen,mert ha valaki gyakran hypózik az nem látszik a HgbA1C-ben és az eredmény meg jó!

Agnes Kovacs answered 9 év ago

igen én is tapasztaltam eltérést,  a HBA1C ezért csak egy iránymutatás, hisz csak egy adott időszak számított átlagát mutatja. Nekem több mint  2 év után egy nagyon ingadozó gyakori hypokkal teli anyagcsere után kezdett a HBA1C-m látszódni h nincs rendben az anyagcsere, ha csak arra alapoztuk volna a kezelést bedőlne minden. Meg a HbA1C  értékét befolyásolja a sejtek élettartama, ami egy cukorbetegnél egy rosszabb anyagcserénél esélyes h nem a normális életszakaszú ( átg 120 nap), befolyásolják egyéb hormonok, vérszegénység, stb… de a szakorvosok nem is erre alapoznak kezelést ez csak egy paraméter, ami visszaigazolja a részletes vércukiméréseket, ha eltérés van akkor is napi vércukimérések értékei a kezelés alapja 

Agnes Kovacs answered 9 év ago

Én azt is tapasztalom, hogy a vércukimérőben mért átlagos vércukorérték magasabb mint a HbA1C számított értéke, de a vénás laborban vett adott pillanati vércuki érték is alacsonyabb mint az általam vércukimérős érték. Nálam speciel a kapiláis minsen esetben 1-1,5 mml/l-el magasabbat mutat mint a labor vénás értéke. Ebből a szempontból nekem a vénés vércukim mindig jobb volt mint a kapiláris, pedig nincs érrendszeri szövödményem.