Tanulságok a vércukor méréssel kapcsolatosan.

KérdésekTanulságok a vércukor méréssel kapcsolatosan.
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 12 év

  Szonda Ipsos,TB adatok adatok szerint  a cukorbetegek mind a tablettás,mind az inzulinnal kezelt betegek a rendelkezésre álló TB adatok és a közvélemény kutatások szerint:

  • nem megfelelő időpontban
  • nem megfelelő gyakorisággal ellenőrzik a vércukrukat

Mi a véleményetek ezzel kapcsolatosan? 
A tablettás betegeknél még meg is értem egyrészt mivel a TB nem támogatja a tesztcsíkot,de nem tudom hogy lehet úgy naponta többször inzulint beadni,hogy valaki egyszer se nézze meg a vércukrát.

4 Válasz
katalin answered 12 év ago

Azt én is hallottam több betegtöl nincsenek tisztába vele hogy evés után másfél ora a  mérés vagy evés elött kell mérni .

Sára Biró answered 12 év ago

 Igen nagyon sok beteg étkezés után rögtön mér,vagy  2.3 óra múlva ellenőrzi a vércukrát. a másik dolog,hogy sokan nem szeretik a naplót vezetni,pedig ez fontos lenne,vagy ha vezeti nem oda írja a méréseket,ahova kellene! 

katalin answered 12 év ago

Én se mindennap irom be de az ora pontos rajt és ha vissza nézem a memoriát akkor tudom mikor mértem.

jaskó answered 12 év ago

Jómagam, miután az idegkárosodásaim miatt nem igazán tudom érzékelni apillanatnyi vércukor értékeket, rendszeresen mérek. A méréseim és a várható fizikai aktivitásom és az egyéb körülmények értékelése után állapítom meg a beadandó inzulin mennyiségét (a gyors hatásút), illetve mindezek függvényéban döntöm el, hogy mennyit is fogok enni. A másfél órás kontrollméréseket mindig változó rendszerben végzem (reggel, délben , este) A bázis inzulinom adagján csak az orvossal történő egyeztetés után változtatok!!! Minden eredményemet és az esetlegesen bekövetkező "eseményeket" (hypo, hiper, vagy bármi más) rögzítem a naplómba. Az élet már visszaigazolta, hogy a bejegyzésekből akár én, akár az orvosom is komoly következtetéseket tudtunk levonni és ezáltal más alkalommal már a helyes megoldást választottam.