Találtam….

KérdésekTaláltam….
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 11 év

 A hosszan fennálló súlyfeleslegrőlForrás: Journal of Clinical Investigation 2012. októberEgyelőre állatkísérletek keretében igazolták azt a klinikumban minden nap észlelhető helyzetet, hogy minél tovább áll fenn egy súlyfelesleg, annál nehezebb attól megszabadulni. Genetikailag elhízott hajlamúvá változtatott egereket vizsgálva azt találták, hogy ha megfelelő étrenden tartják a fiatal állatokat, megelőzhető az elhízásuk.
 Egy idő után a magasabb testsúly lesz a "normális"  Viszont, ha túltáplálják őket és meghíznak, felnőtt korukban energiaszegény étrenden sem képesek a súlyfelesleg leadására, még akkor sem, ha rendszeres mozgásra kényszerítik őket. Minél hosszabb időn áll fenn az elhízás, annál nehezebben befolyásolhatóvá válik. Úgy tűnik, hogy egy idő után a szervezet a magasabb testsúlyt tekinti „normálisnak” és minden lehetséges élettani eszköz „bevetésével” megakadályozza a testsúly csökkentését. (Ezért állítjuk azt, hogy az elhízás kezelésének egyetlen valóban lehetséges eszköze a megelőzés, vagy legkésőbb a súlyfelesleg felvétele után néhány hónappal elkezdett fogyókúra – később már csak átmeneti súlycsökkentésekre és a leadott kilók törvény szerinti visszaszedésére nyílik lehetőség – !

7 Válasz
Zsuzsanna Német answered 11 év ago

 Érdekes!!!

Sára Biró answered 11 év ago

 Valóban a megelőzés a legfontosabb.

kofer25 answered 11 év ago

 Most akkor esélyünk sincs? Ne is próbálkozunk? Ez nem pozitív üzenet nekünk, túlsúlyosoknak.

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

 Hát hogy terem e-banán avagy nem?-részünkre ezt nem tudni!!

Sára Biró answered 11 év ago

 Terem higgyétek el,csak egy jó adag elhatározás kell és kitartás. Nem  szabad azzal kezdeni,hogy nincs esély!

Tri-Ton answered 11 év ago

 Zsuzsa !  Ez nem a pozitív gondolkodás !  Ne ilyeneket keress, ahol azt írják, hogyan nem lehet. Olyant keress, hogy hogyan lehet !!!!!

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

 Szia Toni!! Jogos!!Pediig akkor is akkor is akarom,és pozitivan gondolkodom!!!