Találkoztatok már hibás tesztcsíkkal, mi a tapasztalatok?

KérdésekTalálkoztatok már hibás tesztcsíkkal, mi a tapasztalatok?
Pityu kérdezte ennyi ideje: 9 év

Az elmúlt év során egyetlen egyszer sem találkoztam hibás, vagy használhatatlan tesztcsíkkal. Az utolsó dobozban viszont ez ideig 5 db tesztcsík bizonyult hibásnak. A hiba oka szerintem a gyártás során keletkezett, nem ismerem ugyan a gyártási folyamatot, csak feltételezéseim vannak arról.

4 Válasz
Pityu answered 9 év ago
  • Ami feltűnt az volt, hogy egy viaszhoz hasonló anyagot észleltem a tesztcsík felületén, a tesztcsík nyelén. A máskor teljesen száraz tapintású tesztcsík nyél kissé tapadt az ujjamhoz miközben beillesztem a kontakt rácsokat a  tesztcsík tartóba. (Alapos kézmosás előzi meg a méréseimet)      
  • A következő amit észleltem, hogy a kellően bőséges nagyságú, csepp alakú vérből többszöri próbálkozásra sem sikerült vérmintát jutatnom a nedvszívó nyílásba, ennek következtében az ellenőrző ablak is változatlan maradt.       
  • Mivel a mérés meghiusult, papír zsebkendő segítségével kívántam a még véres, vérbemártott tesztcsíkot megfogni és eltávolítani.
  • Amint a papír zsebkendővel megérintettem a tesztcsík nedvszívó nyílását, valamennyi, de nem elégséges, elmaszatolódott vér bekerült a nedvfelszívó nyílásba, és a készülék elkezdett visszaszámlálni, mérni.       
  • Ezt a mérés eredményt már nem tudtam elfogadni, értéke is túl alacsonynak bizonyult.       Szemrevételezve a tesztcsíkot láttam, hogy az ellenőrző ablakban a szokásosnál kevesebb, halványszínű vérminta látszik.  
  • Egy törlés és ugyanarról a szúráshelyről történő újra mérés – másik tesztcsíkkal, melyet ugyanabból a dobozból vettem ki – gond nélkül lezajlott és korrekt eredményt hozott.
Györgyné Harasztia answered 9 év ago

Én is csak a mostani dobozokba találkozom hibás teszt csíkokkal eddig ilyesmit nem tapasztaltam.!!

Sára Biró answered 9 év ago

 Zsike milyen típusú tesztcsíkod van?

rgyorgy answered 9 év ago

15 doboz ideál csíkból összesen két szál csík volt hibás, lassan szívta fel a vért. Előtte optimumot használtam, ott jóval több volt a hibás csík.