Találkoztatok már hibás tesztcsíkkal, mi a tapasztalatok?

KérdésekTalálkoztatok már hibás tesztcsíkkal, mi a tapasztalatok?
Pityu kérdezte ennyi ideje: 11 év

Az elmúlt év során egyetlen egyszer sem találkoztam hibás, vagy használhatatlan tesztcsíkkal. Az utolsó dobozban viszont ez ideig 5 db tesztcsík bizonyult hibásnak. A hiba oka szerintem a gyártás során keletkezett, nem ismerem ugyan a gyártási folyamatot, csak feltételezéseim vannak arról.

4 Válasz
Pityu answered 11 év ago
  • Ami feltűnt az volt, hogy egy viaszhoz hasonló anyagot észleltem a tesztcsík felületén, a tesztcsík nyelén. A máskor teljesen száraz tapintású tesztcsík nyél kissé tapadt az ujjamhoz miközben beillesztem a kontakt rácsokat a  tesztcsík tartóba. (Alapos kézmosás előzi meg a méréseimet)      
  • A következő amit észleltem, hogy a kellően bőséges nagyságú, csepp alakú vérből többszöri próbálkozásra sem sikerült vérmintát jutatnom a nedvszívó nyílásba, ennek következtében az ellenőrző ablak is változatlan maradt.       
  • Mivel a mérés meghiusult, papír zsebkendő segítségével kívántam a még véres, vérbemártott tesztcsíkot megfogni és eltávolítani.
  • Amint a papír zsebkendővel megérintettem a tesztcsík nedvszívó nyílását, valamennyi, de nem elégséges, elmaszatolódott vér bekerült a nedvfelszívó nyílásba, és a készülék elkezdett visszaszámlálni, mérni.       
  • Ezt a mérés eredményt már nem tudtam elfogadni, értéke is túl alacsonynak bizonyult.       Szemrevételezve a tesztcsíkot láttam, hogy az ellenőrző ablakban a szokásosnál kevesebb, halványszínű vérminta látszik.  
  • Egy törlés és ugyanarról a szúráshelyről történő újra mérés – másik tesztcsíkkal, melyet ugyanabból a dobozból vettem ki – gond nélkül lezajlott és korrekt eredményt hozott.
Györgyné Harasztia answered 11 év ago

Én is csak a mostani dobozokba találkozom hibás teszt csíkokkal eddig ilyesmit nem tapasztaltam.!!

Sára Biró answered 11 év ago

 Zsike milyen típusú tesztcsíkod van?

rgyorgy answered 11 év ago

15 doboz ideál csíkból összesen két szál csík volt hibás, lassan szívta fel a vért. Előtte optimumot használtam, ott jóval több volt a hibás csík.