Tablettás cukorbetegnek milyen vércukormérőt ajánlanátok megvételre?

KérdésekTablettás cukorbetegnek milyen vércukormérőt ajánlanátok megvételre?
Anonymus kérdezte ennyi ideje: 12 év
4 Válasz
Sára Biró answered 12 év ago

 Hamarosan a boltokba kerül a Dcont Trend készülék,ami a testvére a Dcont Ideálnak. Az ára kb.6950 lesz. Mindenképpen olyan vércukormérőt javasolnék megvételre,amihez a későbbiekben receptre tesztcsíkot is fel lehet írni. DE lehet választani a Méry készüléket is.
Én javasolnám,hogy a szakrendelőben érdeklődjél, mert sokszor akciós készüléket ajánlanak a betegnek és a csík később sokba kerül.
Régi készüléket be lehet cserélni Dcont Partnerre és csak 2000 forintba kerül.

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Ha nincsen cserekészüléked, akkor a Dcont Partner és a Dcont Ideál kb. ugyanannyiba kerül, de az Ideál sokkal korszerűbb! A mérés elvében rejlő (nem jelentéktelen) különbségről már írtam a Dcont Ideál-ról szóló témában. Ez a 2-4000 Ft-os cserekació kettős célt szolgál. A gyártó szeretné a közforgalomból eltüntettni a régi Dcont Cabrio és Dcont Personal gépeket, illetve szeretné a raktárból kisöporni a bentragadt Dcont Partner-eket, hiszen ha ugyanannyiba kerül a jobb gép, akkor a Partner-eket senki nem fogja teljes áron venni. Tehát: Ha nincs cserekészüléked, akkor csakis Ideált vegyél (esetleg Trend-et), ha van cserekészüléked, de nem vág falhoz egy kb 8000 Ft-os hosszútávú beruházás, akkor szintén. Ha van cserekészüléked, és árérzékeny vagy, csak akkor válaszd az akciós Dcont Partner-t.

Sára Biró answered 12 év ago

 Egyetértek Krisztián a véleményeddel.

Lamár Krisztián answered 12 év ago

A Méry-nek is van 2000 Ft-os csereakciója (ld. a honlapjukon). A Méry egy távolkeleti cucc, és hasonlóan korszerű elven működik, mint a Dcont Ideál, de a vélemények mégis elentmondásosak vele kapcsolatban. Ezen a honlapon is lehet erről bőven olvasni a hozzászólások között. Egyértelműen a Dcont mellett szól, hogy magyar mérnökök fejlesztik, magyar kezek gyártják, tehát a magyar vért ez méri a legjobban. Senki ne gondolja, hogy érdekeltségem van a Dcont fényezésében, villamosmérnök vagyok ugyan, de nem orvosi műszerekkel foglalkozom, hanem erősáramú automatizálással.