Szűrt víz vagy ásványvíz?

KérdésekSzűrt víz vagy ásványvíz?
etelka1964 kérdezte ennyi ideje: 13 év

Nemrég hallottam egy tévéműsorban,hogy aki különböző szűrésekkel tisztítja a csapvizet semmi ásványi anyagot nem iszik olyan lesz mint a desztillált víz. Az ásványvíz mélyről jőn és az egészségesebb.
Mi a véleményetek?

9 Válasz
Best Answer
Marika answered 13 év ago

Az ásványvízre szavazok , mert abban oldott ásványi sók találhatók ami nagyon fontos  az ember szervezete számára : Kalcium , Magnézium ,Nátrium , Klorid , Hidrogén – karbonát . Ezen kívül úgy tudom , hogy nem árt változtatni az ásványvíz fajtákat , mert különböző mennyiségben fordul elő bennük ugyan az anyag .   Ha  jól tudom a desztíllált víz hasmenést is okozhat !?

Sára Biró answered 13 év ago

 Marika én is az ásványvizet" pártolom", mert az mélyből jön és van benne ásványi anyag.  Igaz a buborékos változtatni nem előnyös,meg időnként változtatni is kell. A desztillált vízre nem tudom a választ,csak azt hogy nem jó.

Szabó Eszter answered 13 év ago

Kedves ásványvíz-pártiak!

Sajnos van egy rossz hírem. Nem olyan régen végeztek egy vizsgálatot, amit az egyik tudományos lap is közölt. Megvizsgáltak, ha jól emlékszem, 10-féle ásványvizet, hogy milyen ásványi és egyéb anyagokat tartalmaznak. Sajnos többen is találtak kis mennyiségben arzént, illetve olyan mennyiségű ásványi sókat, amelyek tartós fogyasztás esetén felhalmozódva súlyos problémákat okozhatnak.

Ugyanez a vizsgálat és egyéb mások is kimutatták, hogy a magyarországi csapvizek minősége legalább olyan jó, de többségében inkább jobb, mint az ásványvizeké, nagyon sok ásványi anyagot tartalmaznak, amely a kezelés során sem tűnik el. A vízszűrőknél is nagyon meg kell nézni, hogy milyet veszünk. Az alábbi honlapon (amely ugyan elköteleződött egy márka mellett) sok hasznos információt találtok a vízfogyasztással kapcsolatosan :

   http://www.mosolygoviz.hu

Én maradok a csapvíznél. Egy érdekes tapasztalat még, hogy egy ismerősöm nagyon sokféle ásványvizet kipróbál,t de egyik sem oltotta a szomját, csak még inkább kiszáradt tőle a szája (egy kivétel volt, de az meg már nem kapható az eredeti formájában). A csapvíz az egyetlen, ami után nem érzi magát szomjasnak.

De mindenki szabadon dönthet, hogy ő mit érez számára a legjobbnak.

etelka1964 answered 13 év ago

 Én már nagyon sok ásványvizet kipróbáltam és van is két kedvencem,de szerintem a  nevét nem írhatom le:-) Én az igazi forrásvizet szeretem,sajnos a csapvizet nem annyira.
Köszi a válaszokat,és a szűrőket egyelőre kihagyom. 

Marika answered 13 év ago

Mondjatok már valami olyan fogyasztási cikket ami nem tartalmaz egészségre káros anyagokat !!!!!!            Szerintem már nincs ilyen !

Szabó Eszter answered 13 év ago

Nem az a baj, hogy a fogyasztási cikkek káros anyagokat tartalmaznak, hanem az, hogy nem mindegyikről tudjuk, hogy mit. Mert ugye senki nem fogja ráírni az ásványvizes palackra, hogy "kis mennyiségben arzént tartalmaz". Én csak azért írtam le a vizsgálatot, mert tanulságos, hogy egy ilyen egyszerű dologgal kapcsolatban, mint a víz, mennyire tájékozatlanul hagyják az embereket, illetve azért, hogy megpártoljam a csapvizet, ami Magyarországon kiemelkedően jó minőségű, még ha nem is ezt sulykolják belénk. Nem beszélve a PET-palackok újrahasznosításához felhasznált energiáról, ne adj’ isten az elszórt palackokról, amik ugye nem bomlanak le.

Sára Biró answered 13 év ago

 A következő vasárnap a Hír tévében a " Gyógyhír című "műsorban e témáról lesz szó.Érdemes megnézni!

Sára Biró answered 13 év ago

 Vasárnap nézzétek a Gyógyhír műsorát és számoljatok be,ha netán elfelejteném megnézni!

Edelényi Rita answered 12 év ago

 Ahogy mondani szokták: van egy rossz meg egy jó hírem, melyikkel kezdjem? 

Szóval a rossz hír az, hogy Eszter bejegyzése óta újabb két ásványvízben találtak  "csúnya" dolgokat: http://index.hu/belfold/2012/01/10/bakteriummal_volt_szennyezett_a_csanyi_asvanyviz/

A jó hír, hogy január 23-tól   Európában így Magyarországon is rendelhető már egy különleges kulacs, amely bárhol sima csapvízből azonnal ásványokkal dúsított, energizált Pí vizet készít, (Ph8.5 – 9.5). Cserélhető a szűrőbetét, kb. 22 Ft/l költséggel juthatsz az "Élet vizéhez". Bővebben itt olvashattok róla. http://www.sportwellness.hu/index.php/nikkensportbottle.html