Szőlő szüret-vércukor értékek….

KérdésekSzőlő szüret-vércukor értékek….
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 9 év

 Szoktatok szőlő szüretre járni ?
A héten volt egy beteg akinél minden reggel 10, majd 13-15 -re is felmegy a vércukra. Elmesélte,hogy szüretelni jár és bizony jócskán eszik szőlőt. 
Ti hogy tudjátok kivédeni az ilyen eseményeket? Valami praktikus tanácsotok esetleg van ? ( Én azt mondtam,hogy ebéd körül egyen 3-4 szemet, és ne kóstolja meg, gondoljon arra,hogy permetezve volt)

3 Válasz
Marika answered 9 év ago

Nem csodálkozom , hogy felmegy a cukra mert idén nagyon fínom édesek a szőlők a sok napsütéstől . Megkóstoltam én is valamelyik nap és meglepődtem milyen finom , nagyon csábító mert nálunk ott lóg a fejünk felett a teraszra is felfutva 4-5 szemet szoktam megenni és attól nem volt jelentős emelkedés. Tudatosan kell hozzáállni .

Gyöngyi answered 9 év ago

Én is szoktam néha pár szemet enni, főleg akkor, ha pld.5 alatti a cukrom. Van olyan, hogy napokig egy szemet sem eszem. Változó. Nagyon oda kell figyelni arra, hogy mennyit és mikor eszünk belőle.

Pityu answered 9 év ago

Az elmúlt években többször segítettem egy-egy napot szüretelni a barátaimnak. Mindig meg tudtam állni, hogy "ne szemezzek bele" a termésbe. Pár szem kóstolás és ennyi. Utravalót pedig sosem vittem magammal.