Szőlő szüret-vércukor értékek….

KérdésekSzőlő szüret-vércukor értékek….
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 11 év

 Szoktatok szőlő szüretre járni ?
A héten volt egy beteg akinél minden reggel 10, majd 13-15 -re is felmegy a vércukra. Elmesélte,hogy szüretelni jár és bizony jócskán eszik szőlőt. 
Ti hogy tudjátok kivédeni az ilyen eseményeket? Valami praktikus tanácsotok esetleg van ? ( Én azt mondtam,hogy ebéd körül egyen 3-4 szemet, és ne kóstolja meg, gondoljon arra,hogy permetezve volt)

3 Válasz
Marika answered 11 év ago

Nem csodálkozom , hogy felmegy a cukra mert idén nagyon fínom édesek a szőlők a sok napsütéstől . Megkóstoltam én is valamelyik nap és meglepődtem milyen finom , nagyon csábító mert nálunk ott lóg a fejünk felett a teraszra is felfutva 4-5 szemet szoktam megenni és attól nem volt jelentős emelkedés. Tudatosan kell hozzáállni .

Gyöngyi answered 11 év ago

Én is szoktam néha pár szemet enni, főleg akkor, ha pld.5 alatti a cukrom. Van olyan, hogy napokig egy szemet sem eszem. Változó. Nagyon oda kell figyelni arra, hogy mennyit és mikor eszünk belőle.

Pityu answered 11 év ago

Az elmúlt években többször segítettem egy-egy napot szüretelni a barátaimnak. Mindig meg tudtam állni, hogy "ne szemezzek bele" a termésbe. Pár szem kóstolás és ennyi. Utravalót pedig sosem vittem magammal.