Szoktatok szőlő szüretre járni ?
A héten volt egy beteg akinél minden reggel 10, majd 13-15 -re is felmegy a vércukra. Elmesélte,hogy szüretelni jár és bizony jócskán eszik szőlőt.
Ti hogy tudjátok kivédeni az ilyen eseményeket? Valami praktikus tanácsotok esetleg van ? ( Én azt mondtam,hogy ebéd körül egyen 3-4 szemet, és ne kóstolja meg, gondoljon arra,hogy permetezve volt)
Nem csodálkozom , hogy felmegy a cukra mert idén nagyon fínom édesek a szőlők a sok napsütéstől . Megkóstoltam én is valamelyik nap és meglepődtem milyen finom , nagyon csábító mert nálunk ott lóg a fejünk felett a teraszra is felfutva 4-5 szemet szoktam megenni és attól nem volt jelentős emelkedés. Tudatosan kell hozzáállni .
Én is szoktam néha pár szemet enni, főleg akkor, ha pld.5 alatti a cukrom. Van olyan, hogy napokig egy szemet sem eszem. Változó. Nagyon oda kell figyelni arra, hogy mennyit és mikor eszünk belőle.