Szoktatok ti nassolni?

KérdésekSzoktatok ti nassolni?
Vica35 kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Én rájöttem,hogy szülés után (mivel a terhesség alatt diétáznom kellett)el kezdtem nassolni és feljöttek a plusz kilók. Figyelünk erre? Mi a véleményetek? 

9 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

Stewes igaz amit leírsz naponta tapasztalom.Pl. a büfés meséli,hogy amikor az osztályon a betegnek megy a vénás profil olyankor nem úgy étkezik mint máskor,vagy ha én bemegyek a büfébe zavarok:-):-)
pedig én mindig mondok alternatívat,soha nem azt mondom ,hogy semmit,hanem azt hogy inkább ezt-vagy azt!

Ati42 answered 13 év ago

 Sajnos igen,nagyon sokszor elfeledkezem,na olyankor oda vannak a cukraim. az a gond,hogy sokszor az ember el is felejti és gondolkozik vajon mi okozza a magas vércukrot. Nem beszélve a kilókról amik csak szaporodnak! remélem nem csak én vagyok a rendetlen..

Sára Biró answered 13 év ago

Érdemes táplálkozási naplót vezetni és ez segít fényt  deríteni a nassolásra.Jó tudni, mik számítanak rejtett kalóriáknak: üdítők, alkoholos italok, porból készült kávék, péksütemények, salátaöntetek. Ezekről sokan nem is gondolják, hogy mennyire hizlalnak. Vezettek időnként táplálkozási naplót?

katalin answered 13 év ago

Én sokáig vezettem és fogytam is de meguntam.És pont ugy jártam Vica mint te terhesség alatt nagyon vigyáztam utána elengedtem magam na hiztam is.

Sára Biró answered 13 év ago

Nem is úgy kell vezetni naplót,hogy évekig,mert az ember megunná. hanem időnként,ha nem megy le a súly,illetve a diabétesz kezdetén érdemes vele foglalkozni,mert furcsa dolgok derülnek ki. Egy inzulin kezelés alkalmával is jó a napló vezetés:-)  1 hétig például. vagy,ha rendkívül alacsony vagy magas értékek vannak érdemes lejegyezni,hogy mit ettél  és legközelebb tudod.
Nagyon gyakran hallom,hogy mindent úgy csinálok ahogy kell és csak annyit eszem stb.. pedig,ha napló lenne sokszor rá lehetne jönni miért is nem csökkennek a kg-k!:-)

stewes answered 13 év ago

Még egy tipp:
profilalkotással kapcsolatosan olvastam, de a naplózáshoz is illik: az ember tudat alatt hajlamos az öncsalásra, azaz anélkül, hogy gondolna rá, másképpen étkezik olyankor, amikor naplózik, feljegyez, mint máskor. Amikor laborba készülünk, s elég lenne, ha este hatkor enne utoljára az ember, sokan előbbre hozzák a vacsit, s akkor is csak valami gyenge salátát esznek, persze, hogy jó lesz az éhomi.
Elkerülhető, de legalább csökkenthető ennek a kockázata, ha a mérési eredmények feljegyzésébe viszünk némi tervezett véletlenszerűséget. Hogyan is értem ezt?
Teljesen random nem lehet, mert akkor megint csak becsaphatjuk magunkat. Na most csak egy kis natúr halacskát ettem, felírom a csuda szép értéket. Hopp, lecsúszott egy szelet dobostorta, meg egy pohár kóla, most nem mérek. Mondom, nem tudatos dolog ez, de az emberi természet ilyen.
Mérjünk és jegyezzünk mondjuk hétfőn reggel, kedden a vacsora után, szerdán ebéd előtt stb. Tehát legyen egy előre elgondolt rend, de ne monoton.

Vica35 answered 13 év ago

 Sziasztok,köszi a sok választ. Elég elfoglalt  voltam,csak most reagálok a válaszokra. Gyerek mellett elég nehéz naplót vezetni,de oda figyelek amit megeszem.De volt egy nap amikor leírtam és bizony sokkal több volt a megengedettnél,mert amikor az ember főz és megkóstol valamit,vagy az étel ami a tányér szélén ottmarad és megeszi azt nem igazán számolja be.

Miklós Mária answered 13 év ago

Üdv. MIndenkinek!

Sárikám nagyon jó kérdés volt, és nagyon  tetszettek a válaszok.
Stewes:  köszi…..ismerős… hasonló érzéseim, tetteim… vannak.
Van, amikor az ember elfeledkezik magáról, azt hiszem megengedhetem magamnak, meg vannak rosszabb napok…amikor  ugye:-(
Meg  van amikor  nagyon  nem érdekli semmi…még saját maga sem…. olyankor előfordulnak ezek az élethelyzetek. Persze ez több tényező függvénye.
Mindenesetre  nagyon fegyelmezettnek kell  lenni, persze   egyedül élni és  még fegyelmezni is magam…..hatalmas  erő és önfegyelem.
De ez adadott….próbatételek…..  ami nem  öl meg, az erősít… Azért a HIT-em az erőt ad.
Legyen nagyon szép hétvégéje minden kedves  Sorstársamnak, és  kiváló életkedve:-)

mimi xd answered 13 év ago

 Hát a nassolás egy cukorbetegnek a napi életvitelébe nem fér bele. Igaz van úgy az ember,hogy bekap ezt-azt,de ha észreveszi akkor még jó eset.Igen Marika igazad van a hit nagyon fontos.Hinni kell,hogy megtudom csinálni.