Szójábol készült ételek egészségesek?

KérdésekSzójábol készült ételek egészségesek?
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 11 év

Cukorbetegnek menyire ajánlott? Valakinek esetleg tapasztalata ..

3 Válasz
rgyorgy answered 11 év ago

Mint alapanyag, szerintem egészséges. Fontos fehérjeforrás, magas az Em. feh. tartalma. A CH 33, a GI 25.
A feldolgozott élelmiszerekben viszont ártalmas az adalékok miatt.Töltelékáruknál nagyon olcsóvá teszi az előállítást mert amennyi szóját bekevernek, annyi vizet is kell hozzáadni, hogy tölthető legyen. Az ízetlen szója, és víz miatt rengeteg  E jelzésű adalékot használnak.Én az olcsó virsliket messzire elkerülöm.

Agnes Kovacs answered 9 év ago

Én 25 éve nem eszem egyáltalán húst és 32 éve vagyok cukis, ezért ami a húsban van fehérjéket és aminosavakat zöldségekkel és szójával kell tudatosan helyetesítenem. Ezért szójában van tapasztalatom. Semmi kivetnivaló nincs a szójában diab szempontból, de mint a hús és más fehérjeforrás emeli a vércukit időben hosszan, tartósan, ezért nem csak étkezéskor kell beadni egybe az inzulint hanem elnyújtva két részletben. Mint minden tápanyagot ezt sem szabad túlzásba vinni,, a figyelembe véve a helyes tápanyagösszetételt és változatosságot. Én havonta többször eszem 25-27 éve és a diabéteszemben semmi gond nincs. Sokan nem szeretik akik húsevők, én mostanság azért nem eszem mert nekem meg van olyan minek nagyon hús íze van. Akinek ízlik eheti. 

Agnes Kovacs answered 9 év ago

Az E jelzés nem káros adalékanyagot jelent, hanem olyan élelmiszeripari anyagokat amiket a konyhában is használunk főzéshez, só, eset, cukor és hasonlók típusai