Múlt héten vettem és megpróbáltam! Hát! 5.4 volt a cukrom és 1/2 dl ittam belőle na lett tőle 8,4. Ma spenótot főztem vele, azzal ugyanígy jártam. De muszáj valamilyen tejterméket fogyasztanom mert arról én leszokni nem tudok.
Emlékszem már többször is mondtad,hogy milyen vércukor emelkedést csinál nálad a tej.
Ti mit tapasztaltatok ezzel kapcsolatosan?
Én a gyermekeim tehéntej fehérje allergiájuk miatt rizstejjel főzők mindent. A rizstejnél én személy szerint nem tapasztaltam vércukor emelkedést. Másnál nem tudom hogyan hatna. Szójatejet nem használunk, mert a fiam szójafehérje allergiás a tej mellett és egyébként is nagyon de nagyon allergizáló és ártalmas a szója.
Amikor beteg lettem reggelire tejet ittam, /heti egy két alkalommal/ gyerekkorom óta rendszeresen ittam tejet. Kb. 40 éves koromig falun laktunk és frissen és habosan is megittam a tejett. Most már tudom, hogy öbbet ittam, mint szabadott volna. A szója tejet is kóstoltam (egy alerg. ismerősöm csak azt fogyasztott) nem tartom jónak sem tartalmi sem "élvezeti" szempontból. Méréseredmény: reggelire 1 liter tej, mérés 1,5-2 óra múlva: 8,4! Hát ezt nem fogom megismételni…
Tejtermék például a túró,az egy kis eperrel megbolondítva már desszert is:-) Elárulom,sem rizs,sem szójatejet nem ittam még!
Sziasztok!
Semmi szín alatt nem ajánlom a szója tejital napi fogyasztását!!!
Hetente 1-2 alkalommal szabad, gyermekeknek semmi esetre sem!
Ettől szásszor jobb a zab ital .
A rizs tejital is jó, csak a rizs íze miatt a főzésnél nem igazán jó.
A tények, hogy a szója – Isoflavone nagy mennyiségű fogyasztása egyértelműen toxikus hatást vált ki a hasnyálmirigyre, nagyon nagy gondok okozója lehet. ezt a kijelentést Dr. Larrian Gillespie is megerősítheti. Mint a The Menopause Diet könyv szerzője, a tudományos empirizmus nevében elhatározta, hogy saját szója – kísérleteket fog folytatni – és ráadásul saját magán. Megállapította, hogy pontosan abba a célcsoportba tartozik, akiknek javasolják a szója – Isoflavone fogyasztását. Azaz a változó korban tarozó nőkhöz, akiknél, enyhe, kezdődő hasnyálmirigy működés csökkenést állapítottak meg.
Ajánlom figyelmetekbe:
http://egeszseghazugsagso.freewb.hu/szoja
Minden szava igaz!!!!!!!!!!!
Számos növény tartalmaz még hormonszerü anyagokat a szóján kívül is, mint pl a lenmag, amely újra kezd divatba jönni, vagy a borsmenta is. Tudott dolog hogy ezek gyógyítólag hatnak. Ugyanakkor nyilvánvaló, hogy ha a kelleténél többet fogyasztanánk avagy gyakrabban, akkor nem szolgálnák az egészségünket. A hangsúly tehát a mennyiségen és a gyakoriságon van. Erjesztve és mértékkel fogyasztva, a szójaételek is egészségesek. (A kínaiak se eszik a szóját szójával és csak erjesztett ételként fogyasztják. A mérték: hetente egy, legföljebb két alkalomnál nem többször és mindig egyéb étkek mellett, vagy azok részeként kevesebb mint 20-30%-ban. Ezt azomban nem könnyü betartani annak aki mindent az üzletekben vásárol, tekintve hogy az élelmiszergyártók szinte mindenbe beleteszik. )
Érdemes viszont az étrendünkbe iktatni napi egy evőkanálnyi jóminőségü hidegensajtolt szójaolajat. A szójaolaj előnyös, többek között pl azért mert rengeteg lecitint tartalmaz.