Szivárgó inzulin ampulla

KérdésekSzivárgó inzulin ampulla
Lamár Krisztián kérdezte ennyi ideje: 12 év

Korábban már valaki felvetette a szivárgó vagy törött inzulin ampulla kérdését, de nem találtam meg, hogy hol volt ez, ezért nyitok új kérdést. Az történt, hogy egy előző nap megkezdett Lantus Solostar eldobható tollnál ma megcsapta az orromat az inzulin tartósítószerének jellegzetes szaga, de ez sokkal erősebb volt, mint ami a normál levgőmentesítés során érezhető. Jobban megnéztem, és szivárog belőle az inzulin. Külsérelmi nyomot nem látok, nem ejtettem le, szóval semmi magyarázat rá. Holnap felhívom a Sanofi-Aventis diabétesz tanácsadóját, hogy mi a teendő. Ugyanis teljes áron egy Lantus előretöltött toll több mint 3eFt-ba kerül. Ezt szó nélkül kifizetném, ha a hibáért én lennék a felelős, de itt egy frissen elkezdett gyakorlatilag vadonat új tollról van szó.

104 Válasz
Marika answered 11 év ago

Szerencsésen elhasználtam a Soló Stáros Lantusomat nem volt vele semmi probléma .  Nem éreztem különbséget az ampullás és e között .

Nanita answered 11 év ago

Sziasztok.
Kíváncsiságból kérdezem, hogy aki nem Solostartos Lantust használ, azaz a normál ampullást, volt e mostanság aközött szivárgó ampulla mint korábban vagy sem?
A Solostarral még mindig az a gondom, hogy nem jól adagol. Egy egység nem mindig 4 csepp, csak 1-2 csepp, illetve sokszor még a feltekert 2E is igen nehezen csöpög ki, pedig a tűt minden nap cserélem.

jaskó answered 11 év ago

Nálam kb.3 éve fordult elő a szivárgás. Mind az öt ampulla (egy egész doboz) Lantuson hosszanti, enyhén átlós irányú repedés volt. Ekkor egy ismerősöm is hasonlót tapasztalt. Mindketten ugyanott váltottuk ki. Valószínű, hogy a helytelen tárolás miatt megfagyott és szétrepedt. Akkor még nem volt ilyen cirkusz az inzulinnal. Volt tartalékom, ezért nem vittem vissza, meg ugye az utólagos reklamációnak nem sok értelme lett volna. Mindenesetre szóltam a gyógyszertárban. Azóta a normál ampullák használata során egyetlen alkalommal sem tapasztaltam ilyen jellegű hibát.

Nanita answered 11 év ago

Köszönöm Jaskó a megnyugtató válaszod.

« Előző 1 9 10 11