Szivárgó inzulin ampulla

KérdésekSzivárgó inzulin ampulla
Lamár Krisztián kérdezte ennyi ideje: 12 év

Korábban már valaki felvetette a szivárgó vagy törött inzulin ampulla kérdését, de nem találtam meg, hogy hol volt ez, ezért nyitok új kérdést. Az történt, hogy egy előző nap megkezdett Lantus Solostar eldobható tollnál ma megcsapta az orromat az inzulin tartósítószerének jellegzetes szaga, de ez sokkal erősebb volt, mint ami a normál levgőmentesítés során érezhető. Jobban megnéztem, és szivárog belőle az inzulin. Külsérelmi nyomot nem látok, nem ejtettem le, szóval semmi magyarázat rá. Holnap felhívom a Sanofi-Aventis diabétesz tanácsadóját, hogy mi a teendő. Ugyanis teljes áron egy Lantus előretöltött toll több mint 3eFt-ba kerül. Ezt szó nélkül kifizetném, ha a hibáért én lennék a felelős, de itt egy frissen elkezdett gyakorlatilag vadonat új tollról van szó.

104 Válasz
Sára Biró answered 12 év ago

 Krisztián nagyon kíváncsian várom, hogy mit fognak mondani? Lehet látni,hogy honnan szivárog az inzulin?

Nanita answered 12 év ago

Kedves Krisztián!
Valamelyik topicban én kérdeztem rá, mert nekem is kb 3 hete egy repedt Lantus ampullához volt szerencsém. Külsérelmi nyomott én sem láttam, de az adagoló tollam ampulla tartója csöpögött az inzulintól, tele volt. Nem sikerült rájönnöm, hogy hol volt elrepedve, mert hiába voltam régen laboros, átvilágítottam, de semmit nem láttam. Vagy a dugattyúval volt gond vagy olyan pici repedés amit így képtelenség látni.
Mást nem tudtam csinálni, mint kicseréltem az ampullát.
Kíváncsi vagyok, hogy mit fog mondani a gyártó.
Arra emlékszem ,hogy még Sára és Jaskó is hozzászólt a kérdésemhez,mindjárt megpróbálom megkeresni a linket. ( nem igazán tudom, hogy hogyan lehet itt visszakeresni a hozzászólásaimat.)

Nanita answered 12 év ago

Meg is találtam:
https://egeszseg.keva.hu/kerdes/1604/Kedves+inzulinos+cukorbetegek+k%C3%ADv%C3%A1ncsi+vagyok+a+v%C3%A9lem%C3%A9nyetekre+%21/oldal/1
Látszik, hogy mennyire időhiányban szenvedek és versenyt futok az idővel,mert nem is kb 3 hete volt, hanem csak 1 hete. 🙁

Sára Biró answered 12 év ago

 https://egeszseg.keva.hu/kerdes/1604/

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Szerintem az ampulla végén lévő gumitömítésnél szivárog. Az eldobható tollnak is van ampulla tartója. Az ampulla tartó és az ampulla felülete között jól mefigyelhető a filmszerű folyadékhártya.

Sára Biró answered 12 év ago

 Megmondom őszintén soha nem szedtem szét egyetlen SoloStart se,de megfogom nézni.
Másfajta inzulinnál is tapasztaltatok szivárgást?

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Nos, a következő történt. Felhívtam a gyártó központi számát, ahol a hölgy nem igazán értette a problémámat, felthetőleg csak a telefon kezelés a feladata, de valahogy csak eljutott a problémám az illetlkesekhez, mert 10 perc múlva visszahívott egy kedves hölgy, aki már képben volt. Ő azt mondta, hogy adjam le a hibás patront a patikában, ők beküldik kivizsgálásra, és jóvá fogják írni. Annyit még megtudtam, hogy a Sanofi-Aventis cégnek van egy 24 órás diabétesz zöld száma, ahol szakképzett ápolók állnak a segítséget kérők rendelkezésére. A szám: +36-80-20-40-20

Sára Biró answered 12 év ago

 Így van minden területen van nörsz,annak idején amikor bevezették az Opti-cliket sok tanácstalan beteg volt és akkor alakították ezt az ügyeleti  rendszert. Na kíváncsi vagyok mit állapítanak meg.

Sára Biró answered 12 év ago

 Képzeljétek ma összefutottam a Sanofi volt nörszével:-) Elmeséltem a történetet és egyértelműen azt mondta, hogy gyártáshibás lehet . A SoloStar egy műanyag toll és könnyen előfordulhat.

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Sára, nekem is műanyagnak tűnt, de teljesen szétszerdtem egy kiürült Lantus Solostar-t, és ebben is üveg ampulla van. A mechanikája viszont olyan egyszerű, mint egy százas szög.