Szilveszteri babonák

KérdésekSzilveszteri babonák
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 11 év

  
 Szilveszteri babonák
Közös célja eredendően az, hogy a következő évre egészséget, bőséget, szerencsét és boldogságot varázsoljanak.Fontos szerep jut az egészségnek és a szerencsének. Ne feledjük, hogy tilos baromfihúst ennünk, mert a baromfi hátrakaparja a szerencsénket. Sok háznál mandulaszemet vagy más apróságot főztek a lencsefőzelékbe, és az a leányzó, aki ezt megtalálta, a babona szerint férjhez ment a következő esztendőben. A gazdagságot többféle rétessel lehet hosszúra nyújtani.Régi szokás az egész kenyér megszegése is, hogy mindig legyen a családnak kenyere. A hallal is jobb óvatosnak lenni, mivel folyó menti vidékeken – ezek szerint Budapesten is – szerencsét hoz (ahány pikkely, annyi pénz), máshol viszont baljós állat, hiszen vele elúszik a háziak szerencséje.
http://www.gondola.hu.

Kérdés ,de most nem a cukorbetegséggel kapcsolatosan, akkor hogy is van Ti hogy tudjátok lehet enni halat,vagy nem?? :-))))

2 Válasz
Krisztina Kiss answered 11 év ago

Halat nem lehet szilveszterkor mert eluszik a szerencse. Sertést éjfél után mert kiturja a szerencsét. Szárnyast tilos mert elrepül a szerencse. Lecse kötelezö gazdagságot jelent…

Sára Biró answered 11 év ago

 Köszi Krisztike!