Sziasztok!Olyan cukrost keresek aki Apidra és Lantus inzulint használ vagy használt!köszönöm

KérdésekSziasztok!Olyan cukrost keresek aki Apidra és Lantus inzulint használ vagy használt!köszönöm
Edina kérdezte ennyi ideje: 12 év
29 Válasz
Best Answer
Nanita answered 12 év ago

Kedves Edina!

Többen is használjuk/használtuk e kettő analóg inzulin. Én jelenleg is használom a Lantust, de "hál istennek" az Apidrát már nem. Miben tudok/tudunk segíteni?

Edina answered 12 év ago

Szia Krisztián.Van Fövényi-s könyvem,de vagy 10évenem olvastam…itt az ideje újra.Hát igen mostanában kicsit túlságosan görcsölök,hogy jó értékeim legyenek…valószínű ez is a baj.Nagyon ehéz diétáznom,nagyon édes szájú vagyok..köszönöm a mérési tippet,kipróbálom.

Nanita answered 12 év ago

Szia Edina!
Ne haragudj, hogy csak most, de sajnos betegség miatt kidőltem. 🙁
A hízásod lehet a sok hypo miatt is amit az Apidra produkál, mert ilyenkor több CH-t fogyasztasz, mint amennyire be vagy állítva. Én amióta a Humalogot kapom helyette, 5 kg-t fogytam december óta, mert ritkán van hypom és ha van is, akkor fele annyit kell ennem pluszba. Mivel viszonylag egyforma adagokat adunk, lehet az evészeten is változtatni kellene.Írod, hogy a diétát eddig nem igazán tartottad be. Mikor mennyi, hogy CH-t eszel és legfőképpen miket? Én reggelire 40g, ebédre 60-70, vacsira 40g és pótvacsi 25g. Mikor adod a Lantust este és reggel?( lehet, hogy ez is gondot okoz). Én este fél tíz és 10 között. Reggel pedig 7-kor. A nap mely időszakában fordulnak elő rendszeresen a rosszullétek? Lehet, hogy most hirtelen soknak találod a kérdéseim, de lehet, hogy ezek segítségedre lesznek abban, hogy hol és mit kellene módosítani akár az inzulinon, akár az étkezésen.

Edina answered 12 év ago

Szia Anita!amit másképp csinálok és állítólag rosszul,hogy  általában nem pótvacsizom.a reggelim kb. 50gr ch ami állítólag szintén sok ,de a tejeskávém(amiről képtelen vagyok lemondani)eleve 5gr ch és ha 40gr ch lenne a reggelim akkor a maradék 35gr ch-van "éhen halnék" 🙂 így is a hypok egy része ebéd elött van+reggel,délután meg inkább felmegy.az elmúlt 3napban úgy sikerült kemény 90dkg-t fogynom ,hogy pl. tegnap reggeliztem,kimentünk a kertbe 9,30-15,15ig és folyamatos munka mellett a párom bodzás-cukros ásványvizéből ittam néha 1-1 kotyot(amikor bejöttem 4,3volt a cukrom),az elötte lévő 2napon pedig gyümölcs,zöldség fogyasztással telt,szenvedtem is,de nem birom elviselni a plusz súlyt.A lantust reggel 7-8között,este 8-10között(tudom ez nagy idő intervallum,de ha érzem,hogy el fogok aludni inkább elöbb adom be,mint hogy sehogy)

Edina answered 12 év ago

Anita írtam!

Nanita answered 12 év ago

SZia Edina!
Láttam és ígérem "beszélgetünk" majd, válaszolok itt, de ez valószínűleg lehet, hogy csak hétvégén lesz. Jelenleg csak pár sorokat tudok írogatni, versenyt futok az idővel. :-)))

Nanita answered 12 év ago

Délután biztos a délelőtti sok hypo miatt megy fel.
Az hogy délelőtt hypozol mindig az szerintem azt jelenti, hogy az 50 Ch mellett is sok az Apidra. A reggeli Apidrát én megpróbálnám visszavenni 1E-el, vagy tízóraira ennél még egy 15Ch-t és akkor nem lennél rosszul.
Az ingadozást befolyásolhatja az is, hogy elég nagy intervallumban adod a Lantust. ( este a 8-10 között nekem soknak tűnik).
Én nem igazán merném megtenni, hogy egész nap csak pár korty bodzás-cukros vizet igyak inzulin mellett. ( bár Jaskó egyszer valahol valamikor írta, hogy ő szokott tartani időnként böjtöt). Ezen a napon hogy adtad az inzulint, hogy sikerült nem hípoznod délelőtt?

Edina answered 12 év ago

Szia Anita!Aznap reggel rendesen adtam 8e apidrát.cukrom 5 volt.majd a bodzaszörpös kertészkedés után kb.du 4-kor 4,3 volt,de már vacsora elött 8 lett(és tudom kicsit többet ettem,azért ment fel),de ete 9kor 2,5 lett ismét.

Edina answered 12 év ago

Szia Sára!Említetted,hogy jó lenne hasi ultrahangot kérnem.Mit kell a beutalóra iratnom?Sima hasi ultrahang vagy komplex hasi-és kismedencei ultrahang vagy mit érdemes?köszönöm

Sára Biró answered 12 év ago

 Kedves Edina! Mi teljes hasi UH-t szoktunk kérni. Kismedencei UH-t általában nőgyógyász kér,de a teljes hasi UH-ba az is beletartozik, mindenképpen az kell.  DE,ha elmondod az orvosodnak biztosan tudja,hogy teljes hasi UH kell. Pajzsmirigyeddel nem volt gond? VOLT TSH nézve?