Sziasztok!Olyan cukrost keresek aki Apidra és Lantus inzulint használ vagy használt!köszönöm

KérdésekSziasztok!Olyan cukrost keresek aki Apidra és Lantus inzulint használ vagy használt!köszönöm
Edina kérdezte ennyi ideje: 12 év
29 Válasz
Best Answer
Nanita answered 12 év ago

Kedves Edina!

Többen is használjuk/használtuk e kettő analóg inzulin. Én jelenleg is használom a Lantust, de "hál istennek" az Apidrát már nem. Miben tudok/tudunk segíteni?

Sára Biró answered 12 év ago

 Edina ezt olvastad?
http://blog.keva.hu/?p=460

Nanita answered 12 év ago

Én pont emiatt nem szerettem és nem voltam megelégedve az APidrával, mert vagy nagyokat hypoztam vagy magas volt. Kettő között, mármint közepes értéket nem mértem csak nagy ritkán.
A Humalógot is most épp finomítom, tegnap távsegítséget kellett kérnem nekem is egy kedves ismerősömtől, mert most ez az inzulin mellett is a legváratlanabb pillanatokban ment fel 10 körülire. De nem magasabbra. Apidra mellett nem egyszer mértem én is 2,9 és 16 értékeket.
Arra azért figyelni kell, ha tudom előre, hogy pl. bicikli túrán fogok részt venni, akkor vagy több CH-t eszek vagy kevesebb rövidhatású inzulint adok.
Nekem már 30 év után "megengedi az orvosom", hogyha szükséges akkor akár a hosszúhatásúnál egy egy egységet módosítsak. Nem tudom mióta vagy diabeteses, de éppen ezért írtam azt, hogy az esti és reggeli adag felcserélését beszéld meg az orvosoddal is, mert a te esetedben nem egy-két egység módosítás volt, hiszen 6 helyett 12-t adtál este.
Én minden nap minden étkezés előtt mérem a cukrom és ha kell sűrűbben is, természetesen ezt egy füzetben vezetve, mellé írva, hogy mikor mennyit adtam, milyen események voltak aznap. Amikor módosításra szorulok, akkor azt is írom, hogy mikor mennyit ettem kettő-három napon keresztül. Nem tudom, hogy te vezetsz e ilyet?

Nanita answered 12 év ago

Szia Edina!

Jól vagy?

Edina answered 12 év ago

sziasztok!megvagyok csak állandóan leáll az internetem és mindig elveszik amit írok 🙁

Edina answered 12 év ago

köszönöm Sára!igen tanulságos,erőt adó.Le a kalappal elötte.

Edina answered 12 év ago

Anita.Én is vezetek naplót+egy füzetbe írom a napjaimat,mit hova-merre teszek,mérek,mindent leírok.Most sikerült 2 este is elfeljtenem beadni a lantust.olyan fáradt voltam,hogy nem is emlékszem mikor aludtam el.ráadásul most párom se kelltett fel ,mert ő is összeesett a fáradtságtól.az a baj ,hogy minnél jobban betartom a cukrot annál jobban hízok.pedig nem eszem többet,kiv. a hypoknál,hogy visszamenjen a cukrom.mostanában rengeteg fizikai munkát végzek és nem eszem többet se szénhidrátban,se kakóriában.mégis kb. 2hét alatt 3kiló +feljött.Régebben olvastam,hogy más is hízott a "hízóhormon" inzulintól.Van valami ötletetek,hogy tudnék visszafogyni?mert kiborító ez a többletsúly,főleg hogy itt a jóidő.Lehet több gyümölcsnapot tartani,mire kell figyelni közben?

Edina answered 12 év ago

Igen még nem igazán barátkoztam meg a cukorral,pedig 13éve vagyok az.Soha nem szerettem orvoshoz járni.ha tehettem elkerültem,szinte minden betegséget lábon jártam ki,csak végső esetben vettem be gyógyszert.világéletemben kemény,makacs,mindent túlélő voltam,semmi gyengeséget nem engedtem mutatni.sose szerettem aki betegséggel,gyengeséggel próbált barátot szerezni.Én annak örülök ha a párom,környezetem büszke rám.ez a keménység sok embernek nem tetszett és kaptam is pofonokat emiatt(nehogy jó legyen nekem-gondolták)ezért is állok kicsit másképp az egészségügyhöz.

Edina answered 12 év ago

Szóval a történetem:a cukrom akkor derült ki,amikor korházba kerültem egy furunculus miatt.annyira bedagadt az arcom tőle,hogy a szemem is alig bírtam kinyitni.elötte hónapokon át fogytam,5percet sem bírtam ki víz nélkül,háziorvos azt mondta be kéne feküdnöm infúzióra,ki vagyok száradva,pedig ő jól ismerte aput s tudta,hogy cukros(én nem tudtam) és bennem van a hajlam..erre jöt egy jó kis megfázás+jókora stressz(suli,pasi).az első orvosomról annyit,hogy amikor szerettem volna gyereket leszidott,hogy mért mondom azt ,hogy egyből inzulint(Humulin R és N)kaptam és nem diétára fogott.pedig rögtön inzulin volt.lehet,hogy már itt lett elszúrva.örültem,hogy kaptam receptet nem hogy még kérdeznék.majd Pesten a kerületi doki aszisztense kifejezte,hogy felőle mehetek a másvilágra is ,mint akinek nyűgy a sok cukros,beteg.ez ám az elhivatottság,tipikus "hulljon a férgese"hozzáállás.ekkor elegem lett és interneten kerestem egy magándokit,megérzésemre hagyatkoztam és nagyon is jól tettem.a mostani dokim igazi orvos,tele elhivatottsággal,meg mindennel ami kell.3-4éve küzd velem,a makacsságommal,már inzulinpumpát is javasolt.igaz most úgymond várja,hogy"megjöjjön az eszem",mert nélkülem nem jut egyről a kettőre.de mindig ott van ha kell,ha bármi van,bármi történik.

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Szia Edina, most végigolvastam ezt a topicot, és senkinek nem kívánom azt, amit átéltél, főleg itt a végén írtakat. A szöveti glukózmonitort már Sára említette, ha ismered Fövényi doktor könyvét, ott találsz esettanulmányokat, hogyan derítették fel a monitorral a megmagyarázhatatlanul labilis anyagcseréjű eseteket. A szavaidból az is kiderül, hogy te is "fegyelmezetlen" betegnek tekinted magad. Nem lehet, hogy túl drasztikus szigornak veted ala magad, és emiatt hamar kifulladsz, feladod? A matematikában vannak a "szükséges és elégséges feltételek". Én azt mondom a cukorbeteg diétában a szükséges és az elégséges pont egybe esik. Felesleges drasztikus önsanyargatásba kezdeni, mert annak mindig szabotázs a vége.

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Még egy ötlerem van. A vércukormérő tud olyat, hogy a rendellenes értékekeket meg lehet jelölni és ezeket nem számolja bele az átlagba. Szerintem csináld azt, hogy a hipós méréseket megjelelölöd és egy hét múlva nézd meg újra a heti átlagodat. a 10%-os HbA1c-hez kb. 13-as átlagos cukor tartozik. Ha a hipók nélküli átlagod 10 mmol/l alatti lesz, akkor nagy valószínűséggel belül leszel a rendelet által előírt 8%-os HbA1c értéken.