Szerintetek helyes dolog az hogy egy ovodabol kiakarjak rakni a cukorbeteg gyermeket??

KérdésekSzerintetek helyes dolog az hogy egy ovodabol kiakarjak rakni a cukorbeteg gyermeket??
violetta kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Minden gyereknek joga van ahhoz, hogy óvodába járhasson. Legyen akármilyen betegsége, fogyatékossága, sokkal jobban fejlődik, ha közösségbe kerül. Persze a legtöbben nem azért keresnek különleges óvodát, mert valóban szükségük lenne rá. Inkább azt gondolják, ettől lesz majd különleges a gyerekük

4 Válasz
Sára Biró answered 13 év ago

 Egyáltalán nem helyes,nem szabad a gyereket kiközösíteni! Esetleg tudsz ilyent a környezetünkben? 
A fővárosban több lehetőség van,vannak olyan csoportok ahol cukorbeteg gyerekekkel foglalkoznak. Éppen egyik osztálytársam erről a témáról írt dolgozatot annak idején amikor iskolába jártunk.  
Nagyon jó,hogy felvetetted ezt a kérdést Violetta! Kíváncsian várom tud valaki ilyet?

Violetta Varga answered 13 év ago

 A cukorbeteg gyermek nem "fertőz", mégis sok pedagógus,ovonö idegenkedik tőlük. Pedig alaptalanul félnek csoportjukba fogadni őket, hiszen egy kis odafigyeléssel nagyon egyszerűvé válik az integrált nevelésük. Elég csupán néhány alapszabállyal tisztában lennünk.

Krisztina Kiss answered 13 év ago

NAGYON HELYTELENNEK TARTOM AZT , HOGY VALAKI CUKORBETEG VAGY BÁRMI BETEGSÉGE VAN EZÉRT MEGKÜLÖMBÖZTETIK  OVIBA VAGY BÁRHOL EZEL ELVESZIK AZT A LEHETÖSÉGET , HOGY TELJES EMBERKÉNT  BE ILESZKEDJEN A TÁRSADALOMBA. FÖLEG  GYEREKEKNÉL FONTOS EZ.

Sára Biró answered 13 év ago

 Ma én is láttam a tv-ben,hogy a cukorbeteg gyereket nem vették fel az óvodába!  Remélem lesznek változások ezzel kapcsolatosan! Mindenképpen a felvilágosítás lenne a legfontosabb,mert akkor ilyen nem fordulna elő!