A napokban azt olvastam valahol, hogy a burgonyába sokkal kevesebb a szénhidrát mint a rizsben , és a rizs megköti a szervezetben a vizet.
A lényeg a változatos táplálkozás.Köretként lehet enni rizst is,de inkább a burgonyát a párolt zöldséggel helyezzük előtérbe!Burgonyából is, rizsből is annyit lehet fogyasztani amennyi a meghatározott szénhidrát mennyiségbe belefér.Nagyon fontos pl.hogy a burgonyát nem pürésítsük,mert akkor gyorsan megemeli a vércukrot! Rizsből inkább a barna rizs fogyasztása az előnyösebb,mert magas a rost tartalma!
Visszanézegettem az oldalakat és rájöttem mennyi jó kérdés volt korábban. Annyira aktuális ez a krumpli vagy rizs. Sok ismerősöm kérdezte tőlem is én mit eszek,hát bármelyiket,de inkább a vadrizst választom,mert az nem emeli annyira vércukrot.
Ti mit szoktatok leggyakrabban köretként fogyasztani?