Szeretnél változtatni a jelenlegi egészségi állapotodon vagy sem??? Csak is rajtad múlik…persze ha el akadnál szívesen segíthetek!

KérdésekSzeretnél változtatni a jelenlegi egészségi állapotodon vagy sem??? Csak is rajtad múlik…persze ha el akadnál szívesen segíthetek!
Rudolf Gráczer kérdezte ennyi ideje: 13 év

Magyarország gyógyszerekkel táplálkozik – Új egészségügyi és életvezetési kultúrára van szükségünk.
Mindannyian érezzük, hogy valami nincs rendben, egyre többet költünk egészségügyre és mégis egyre betegebbek vagyunk, fizikailag, lelkileg és erkölcsileg is !!! …  Aki nem tudná annak mondom hogy egy egészséges emberi szervezet mindegy hogy milyen korosztály ha heti 3 alkalommal és legalább 30 percre nem veszi igénybe a szervezetét a megfelelő testgyakorlattal ami minden izmot átmozgat a testen akkor nem fog soha normálisam működni …és csak alapjáraton ketyeg…!
Betegségek amelyek néhány évtized alatt mindennapjaink részévé váltak mert az életmódunkal megtanítjuk a szervezetünket "felejteni!Elfelejteni a normális működést … orvosságok sokaságát tömjük magunkba amik közel sem segítenek annyit mint amenyire számitunk rá.Legtöbbjük többet árt mint használ mellékhatásaik gyakran több gondot okoznak mint a panaszok amire szedjük.Sokan orvostól orvosig járnak mindent elkövetnek a "gyógyulásukért testi lelki "kínok sokaságát vállalják önként mégsem érkezik a várva várt eredmény stb!És hogy miért is van ez így …? Hát azért mert akarva akaratlan "belenevelödött eme "rossz szemléletlátás az egyénbe az által amit a többségtől látni és hallani vél "reklámok stb… de sajnos ennek az iránynak a követése jó "irányba… az igazi kiegyensúlyozott és harmónikus életformára vezető útra nem vezet!Írta: Gráczer Rudolf!

71 Válasz
Best Answer
katalin answered 13 év ago

Kedves Rudolf engem érdekelne milyen érdekböl irt a kevára mint cukorbeteg vagy mint valami termék reklám szakembere mert a szavaibol a másodikra tippelnék ha nem igy van már most bocsánatot kérek.

Miklós Mária answered 13 év ago

Üdvözöllek  kedves  Rudolf!
Igen, szeretnék változtatni, hogyne.
Kérdésem szinte ugyanaz lenne, mint Kataliné.

Érdekelnének milyen testgyakorlatokat  tudnál ajánlani  egy  diabeteses  nőnek.  Köszönöm:-)

Rudolf Gráczer answered 13 év ago

 A kérdés jogos … !
A válaszom  a következő : 
"Hála az égnek se nem vagyok cukorbeteg és termék reklám szakember meg aztán főleg nem!!!
Egy nagyon egyszerű oka van annak hogy írtam…! 
Segíteni szeretnék azoknak az embereknek akiknek csak tudok méghozzá azért teszem mert az anyukám nagyon elhízott és beteg volt amit csak el lehet képzelni egy túlsúlyos 50 éves embernél pl: Cukorbetegség…Magas vérnyomás…Koleszterin problémák…Szívpanaszok…Asztma…stb! Ráadásul az orvosok is szinte le mondtak már róla amikor altatásban kellet lélegeztetni hetekig és nagyon úgy volt hogy már nem jön haza de én akkor nagyon sokat imádkoztam és megfogadtam ha a korházból valahogy haza jön tudásom és szakmai tapasztalatom révén én veszem kezelésbe és akár hogy is de meggyógyítom…!
Aztán történt hogy pár hét elteltével javult az állapota és még pár hét rehabilitáció után hazaengedték a kórházból majd elkezdtük vele az itthoni saját stratégiára épült terápiát ami egy nagyon egyszerű elven kidolgozott táplálkozási és heti 3 alkalom fizikai traninget jelentett alkalmanként nem több 20 percnél aminek a célja az volt hogy aktivizálodjanak az úgymond hormonok amik egyébként egy átlag embernél alapjáraton ketyegnek és így nem is tud a szervezet normálisan az anyagcsere folyamatokra koncentráltan működni főleg a hasnyálmirigy stb!
És hogy működött e a dolog …??? 🙂
Igen… de ez már a múlt mert ennek már legalább 5 éve és azóta sem kell 1 gyógyszert sem szednie semmire!!! FŐLEG INZULINT NEM KELL MAGÁNAK ADAGOLNIA!!! De amire a legbüszkébb vagyok hogy mindig amikor csak teheti megköszöni hogy segítettem és hogy köztünk lehet! 

Sára Biró answered 13 év ago

  Rudolf az teljes mértékben igaz,hogy nagy gyógyszerfogyasztó nemzet  vagyunk és a mozgással és egészséges táplálkozással ezt csökkenteni lehetne. Természetesenvan olyan eset amikor gyógyszer vagy inzulin nélkül nem képzelhető el a dolog.Vannak országok ahol a gyógyszer támogatást az alapján állapítják meg,hogy az illető mindent megtesz-e annak érdekében,hogy egészséges legyen ! 
Nemrég beszélgettem egy frissen felfedezett 2-es típusú cukorbeteggel,aki teljesen jogosan felhozta a példát,hogy a kedves beteg bent fekszik a kórházban,kapja a kezelést és az udvaron dohányzik. Igen a szemléletváltoztatást csak egészségneveléssel lehetne elérni. Induljunk ki abból,hogy pl. a gyógyszerfelírásra redukálódik szinte egy rendelés,de erre van ma még igény. Pedig egy-egy magas,vagy alacsony  vércukorérték kielemzésével mennyivel többre lehetne menni. Mi okozta,mit evett, mit dolgozott és sorolhatnám az okokat.
Változás ?!…..

Rudolf Gráczer answered 13 év ago

 Nem csak hogy csökkenteni "lehetne a gyógyszerfogyasztást hanem lehet is! 
Mivel az összes betegség psyhés eredetű az egyén akaratán múlik hogy akarja e a gyógyulást vagy nem…!
Azzal viszont egyetértek hogy "vannak olyan esetek amikor elképzelhetetlen gyógyszerek és mesterséges inzulin nélkül a dolog … ! De ez csak nagyon szűk és kivételes esetben igaz  abban az esetben igaz ha mondjuk egy cukorbeteg év tizedes múltal rendelkezik a betegségével és már "koros is az illető mivel egy 70 éves cukorbetegnél az elmúlt időszakban rengeteg "beidegződés úgymond rögzül  és nála a terápia már egy hosszabb folyamatot venne igénybe… ilyen korban már másképpen reagál a szervezet a jó irányba tett változásokra is stb…!
De ami a 30 és 60 éveseket illeti azt mondanám hogy teljesen "mindegy hogy hányas típusú a cukorbetegsége …!!! Pár hónap leforgása alatt az egyén… HANGSÚLYOZOM EGYÜTTMŰKÖDÉSÉVEL!!! mert ez nélkülözhetetlen a gyógyuláshoz ::: ! TELJESEN MEGGYÓGYULHAT!!!
Az utóbbi referenciámat illetően volt egy kedves "fiatal ember aki elmúlt 50 éves és évek óta a 2 es típusú cukorbetegségével küzdött majd kétségbeesésében hozzám fordult … ! Én csak néztem és szó szerint bármilyen meglepő is nem értettem az aggodalmát és azt mondtam neki!
EMBER MIT SZERETNÉL VALÓJÁBAN???
Akkor meg ő nézett rám furán és azt kérdezte hogy hogy mit hát elöbb mondtam … erre én akkor nagyon egyszerű a dolog jövőhéttől az eddigi tápanyagbevitelednek a legfontosabb értékeit vesszük és az eddig bevitt kalória mennyiség felét fogod fogyasztani majd a folyadék bevitelt ennek ellentétére a duplájára növeljük hogy a test a természetes módján át tudja mosni magát a traningek mellett és heti 3 de nem egymást követő napon traningezni fogunk minimum 20 percet alkalmanként! 
Már pár hét elteltével javultak a nemcsak reggel mért értékek és nem egész 3 hónap alatt teljesen elhagyhatta elöször a gyógyszert majd lassan az inzulint is … CSODA NEM TÖRTÉNT CSUPÁN MEGGYÓGYULT AMI NEM MEGLEPŐ HISZ Ő AKARTA!!! (Az igaz hogy ő hangsúlyozta hogy nélkülem nem ment volna … de én meg azt hogy ő nélküle … FONTOS AZ HOGY ELDÖNTSÜK MIT IS SZERETNÉNK VALÓJÁBAN ÉS AZ MELLETT KI IS TARTSUNK EZ A TITOK! 🙂 

Sára Biró answered 13 év ago

 Kedves Rudolf !  Nem mindegy,hogy 1-es vagy 2-es típusú cukorbetegség. Itt nem a kor a beidegződés az ok,hanem az,hogy 1-es típ. cukorbetegnél egy idő után kimerül a béta sejtek inzulin termelése. Ez nem beidegződés.
Tehát 1-es típusú cukorbeteget a mai tudás szerint csak inzulinnal lehet kezelni ! Természetesen mellette a mozgás, a megfelelő étrend elengedhetetlen.
 A 2-es típ. cukorbetegeknél a mozgással,étrenddel ,vagyis az  az életmód megváltoztatásával csodákat lehet tenni. Ehhez kellő kitartás kell , és a tapasztalat szerint az életmód megváltoztatása a legnehezebb! 

Rudolf Gráczer answered 13 év ago

 Ez jó…tetszik …akkor most egy vita "műsorba keveredtem !?!
🙂
Kedves Sára igazán nagyra becsülöm a szakmai tudásodat… sőt köszönöm a lehetőséget hogy itt lehetek !
De mondanák én valamit …! Vegyünk alapul egy béta sejtet — ! Csak úgy gondolatban vizualizálva —! Meg van? Jó! Mi is az a béta sejt valójában? Valójában egy miniatűrizált aprócska kis energia tömeg aminek a természetes rezgése azért változott rossz irányba mert az egyén a nem oda illő rögzült hibás tudatával életmódjával az évek alatt úgymond kódólt egy helytelen biorezonanciás "negatív "teret aminek hatására változtak az eredeti normális hormon funkciók…! És itt jön a kérdés hogy mivel lehet egy ilyen folyamatot viszaálítani a helyes tartományba hogy újra képes legyen az inzulin termelésre!?! Az orvostudomány azt mondja erre amit te is le írtál de én ebben azért nem hiszek mert nem teljesen így van mivel számtalaszor cáfoltam már hasonló eseteket a gyakorlatban és ez nem szakzsargonból felolvasott orvosi beprogramzott robot beszéd hanem TÉNY! 
Ami viszont az életmódbeli megváltoztatásról szóló statisztikát illeti hát igen egyetértek… és szomorú vagyok hogy a legtöbbünk csak ennyire becsüli magát hogy inkább szed gyógyszert mint hogy EMBER lenne a talpán és felelősséget mutatna magának  ami szinte már fél siker a gyógyuláshoz!

Sára Biró answered 13 év ago

 Legalább nem egysíkú a beszélgetés:-) Tényleg szívesen vitatkozom:-)
Sajnos napjainkban egyre fiatalabb korban alakul ki a cukorbetegség   például egy 6 hónapos csecsemőnél mi a helyzet?  nagyon kell vigyázni,mert egy egy gyereknél sokat lehet ártani,mert elkezdnek a szülők reménykedni és utána jön a kudarc.
Nagyon sok cukorbeteg van aki segítségre szorul és sok embernek tudnál segíteni,de az inzulinhiányos betegeket csak inzulin kezelés mellett . Miért nincs abban siker,ha valaki elkezd mozogni,lefogy és nem lesz szüksége gyógyszerre? Nem alakulnak ki olyan hamar a szövődmények?……

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Biztam benne hogy Sárika megvédi a" mundér" becsületét!! :-)A" tréning" amit ön emlit abból még párperc is elég h kibukjanak a szegény betegek!!Tudja Uram a hasonló korú fiam mint ön pár éve izom ember akart lenni úgy nézett ki mint ön! rengeteget edzett meg ette a drágábbnál drágább tömegnöveló "szereket"!!Egy napon már úgy állt előttem mint egy 90-100kg állat felfújatva,aztán telt múlt az idő családot szeretett volna alapitani és belátta h ezzel a dologgal semmit se fog érni!! Möst 80-kg tisztességes csaláapa aki mindent megtesz a családjáért,én naponta 50-kg-os ablakokat mozgat meg és  emel!!Ezt csak leirtam én nem akarok senkit megbántani!! De valahogy úgy gondolom hogy ön gyógyitó vagy az akar lenni!! Ha igy is van sok szerencsét hozzá!!!!

Vica35 answered 13 év ago

Én szeretnék lefogyni,gyógyszert még nem szedek. rendszeresen sétálok,de kevés időm van. A mozgás melyik formáját válasszam,hogyan kezdjek hozza??