Szemtorna

KérdésekSzemtorna
jaskó kérdezte ennyi ideje: 11 év

Hallottatok már az esetlegesen komoly látásjavulást eredményező szemtornáról? Lehet ennek valamilyen alapja? Próbálta már közületek valaki? Ha igen írjátok le a tapasztalatokat? Lehetnek veszélyei?

2 Válasz
Best Answer
Tri-Ton answered 11 év ago

A szemtorna látást javító hatásáról ugyan nincs tapasztalatom, viszont van az un. rácsszemüveg.  Több évvel ezelőtt a szomszédom kezdte el használni, mint utólsó lehetőséget. Azt mondták neki, hogy műtéttel sem tudnak segíteni a látás romlásán és készüljön fel rá, hogy egy-két éven belül megvakulhat. A rácsszemüveg használatával viszont nemhogy romlott, hanem rengeteget javult a látása, Ő meg van győződve róla, hogy ennek köszönheti. A neten is sok infót lehet találni róla és szerintem sem rossz. Próbáltam én is, először furcsa, de tényleg kényszeríti a szemet és azzal ment a kisbetű olvasás is, pedig nincs dioptria, csak lyukak.

jaskó answered 11 év ago

Ilyen rácsszemüvegem nekem is van. Érdekes, de tényleg javít a látásélességen,  igaz meg kell szokni. Erről a rácson keresztül történő nézésről egy nagyon kedves, nekem igen sokat segítő szemészorvostól hallottam, ki tanulmányt is írt erről. A férje ugyanis negyon ismer és sikeres vívó volt. A vívók az arcuk védelme érdekében használták, használják a rácsszerkezetű sisakot.  És ez a rácsozat nem csak, hogy nem akadályozta őket a látásban, hanem egyenesen javította azt. A tornáról még nincs tapasztalatom. Mindenesetre két napja elkezdtem és már "mintha…", de minden netes információ szerint a végeredmény az egy hosszú folyamat végén következik be. Mint minden, általam felvetett téma, ez is csak úgy érvényes, ha mindenki saját kockázatára, felelősen, átgondolva teszi. Lehet, hogy működni fog, hát majd kiderül a végén. Mindenesetre, ha valaki végzett már ilyen gyakorlatokat, vagy egyéb tapasztalata van, annak szívesen meghallgatnám, olvasnám a témával kapcsolatos véleményét!