Szemfenék lézerezés.

KérdésekSzemfenék lézerezés.
Krisztina Kiss kérdezte ennyi ideje: 12 év

Ismerösömnek lézerezik a szemfenékben lévö magas cukor által kialalult szövödményt, van e olyan dolog amire nagyon ügyelni kel a beavatkozás után ? pl: hajolás, tv nézés, napszemüveg viselés?  Hiába kérdem töle azt mondja nem mondtak semmit neki. MÉG 4-5 alkalomal menni keli. Ne , hogy olyat csináljon amit nem szabad aki tuja  írjon köszönöm.

14 Válasz
jaskó answered 12 év ago

https://egeszseg.keva.hu/kerdes/1261/Nem+k%C3%A9rd%C3%A9s%2C+csak+egy+besz%C3%A1mol%C3%B3/oldal/1
Remélem megnyílok az oldal és visszaolvashatod az abban leírtakat. Rosszul fogalmaztál Kriszti, mert nem a cukrot lézerezik a szemfenékből, hanem a cukorbetegség szövődményeként kialakult kóros, esetenként vérző érgomolyagokat égetik el. Megakadályozva ezzel a további érburjánzást, illetve az üvegtesti bevérzéseket.
Tanács: kerülje a hypo-t!!!!! Ez a legfontosabb szerintem,de az emeléssel, hajolással is vigyázni kell. mindent meg lehet csinálni, csak rá kell készülni. Kerülje a hirtelen vérnyomás emelkedést, a túlzott idegfeszültséget okozó helyzeteket. Nyugi, nyugi és még egyszer NYUGI!!
Egyébként pont ma voltam a szegedi szemészeti klinikán és ismét mindent rendben találtak. A linkben leirt előzmények ellenére még most is minden OK! Beképzeltség nélkül állítom: van minek örülnöm!!!! Ezt az eredményt kívánom minden szemészeti szövődménnyel küszködő betegtársamnak!

Krisztina Kiss answered 12 év ago

Köszönöm a választ elnézést  ha rosszul fogalmaztam """sejtetem"""".

Krisztina Kiss answered 12 év ago

ÁTJAVITOTAM TALÁN IGY MÁR HELYESEBB A KÉRDÉS.

jaskó answered 12 év ago

Érthető volt úgyis Kriszti, csak egy kicsit elmosolyodtam, mert, ha a cukrot égetik benne, a végén még karamellizálódik. Remélem nem haragszol érte. Mosolyogtam, pedig nagyon komoly dologról van szó!!!!

Krisztina Kiss answered 12 év ago

Dehogy haragszom örülök ha kijavitanak de ez tetszik amit írt. Karamellizálodás -:)) De tény nagyon komoly dolog ez.!!!

Sára Biró answered 12 év ago

 Sziasztok! Krisztike bocsánat én is úgy vagyok mint a Jaskó – annyira" élveztem" a kérdésed,hogy én is mosolyogtam:-) Remélem rám sem haragszol.
 Amit tudni kell  a szemfenék elváltozásokról, a bevérzésekről azt a Jaskó tudja a legjobban leírni közülünk,ez tény! Krisztike most már értem,hogy miért nem sikerült a cataracta műtét az ismerősödnél !
Jaskó  őszintén örülök,hogy nem romlott a szemfenék elváltozásod,gratulálok mert ez csak kellő odafigyeléssel,körültekintéssel és sorolhatnám,hogy mivel érhető el és még úgy sem sikerül mindig!!

Krisztina Kiss answered 12 év ago

Örülök, hogy mosolyt csaltam pár arcra-:)). De , hogy mit gondolkodtam, hogy tegyem fel a kérdést ? Hát fogalmazás tutira sikerült-:))). De köszönöm a választ .

Sára Biró answered 12 év ago
Krisztina Kiss answered 12 év ago

Még egy kérdés Jasko most ismerösömnek lehet megint viccesen irom de szemfenék érfestés? Ha minden igaz ez a kifejezés… azt csinálnak neki mert hiába lézerezik a szemét semmi javulás és azért lesz ez a vizsgálat , hogy érdemes e tovább folytatni mert nagyon ugytünik nincs értelme. PONTOSAN, hogy csinálják ezt a vizsgálatot esetleg tudja  ? csinálták már ? KÖSZÖNÖM VÁLASZÁT…

Sára Biró answered 12 év ago

 Krisztike nem vicces,mert jól írod FLAG vizsgálatnak hívják és emlékszem erről már írt is a Jaskó,de nem találom.Ezt hitelesen ő tudja elmondani,teljesen jól gondoltad!