Számotokra mi a mai nap érdekessége, eseménye, meghatározója?

KérdésekSzámotokra mi a mai nap érdekessége, eseménye, meghatározója?
rgyorgy kérdezte ennyi ideje: 11 év

Nálam az érdekesség, ebéd előtt a cukrom 5,3 volt.Rendesen jóllaktam gombapörkölttel, nokedlivel. Úgy éreztem a cukrom a plafonig fog emelkedni. Eltelt másfél óra, és 4,9-et mértem.No, ez mitől lehet? Furcsa tapasztalatok nálatok? Mik lehetnek a kiváltó okok a különböző eseményeknél?

104 Válasz
Best Answer
Halász Gabriella answered 11 év ago

Nekem ma is a kenyér sütés volt a fő programom! 🙂
Mérgelődtem is, mert hiába kerestem a hűtőben élesztőt, elfogyott! :-(… és elfelejtettem! Így kénytelen voltam expressz élesztővel sütni! 🙁

Az egyik kenyér csak graham liszt -kenyér liszt keverék volt, a másik viszont (az az enyém) teljes kiőrlésű rozsos – grahamos – kenyér lisztes és megbolondítva egy kis kenyér fűszerkeverékkel, ill. szezámmaggal! 🙂

Mind a kettő 75 dkg lisztből készült, ami azt jelenti, hogy a végtermék darabonként kb 1,25 kg lett! 🙂

A két kenyér sütése kb. 4 órát vett igénybe.

A másik mérgelődésem pedig az volt, hogy a mosógépem a mosás közben elkezdett zakatolni! 🙁 Már frászt kapok, a mosógépektől! 🙁
A mumusaim!!! 🙁

A legutóbbi egy vadiúj "szúrt" ki velem!!! 🙁
Ezt akkor vettük részletre, amikor tudtam már, hogy egy zűrös és elég leterhelős tanfolyamra fogok járni. Igaz muszáj is volt, mert bedöglött az előző. Hetekig mostam 4 emberre kézzel… télen! 🙁

Szóval a nagyon szupi mosógépem még mielőtt elindultunk nyaralni -délelőtt mostam, délután indultunk volna – egyszer csak egy iszonyatos robajjal kimúlt! 🙁
Egyszerűen ketté vágta a gép egyik oldalát. Lejött róla a dob, darabokban volt a mosószer adagoló, a dob teteje ugyan rajta volt, de valahogy a ruhák mégis kint lógtak belőle . stb… stb! 🙁

Potom 100 ezer volt akkoriban… ez volt 4 éve! 🙁
Azt hittem infarktust kapok újból! 🙁

Kihívtam a gyári szervizest, és közölte, hogy az új ház, a mosószer adagoló és a dob kb. 70 ezerbe kerülne. Nem tudják még szervizelni sem nagyon, mert annyira új, hogy nincsenek alkatrészek hozzá… használtan! 🙁

Azért vettem jóformán a legjobbat, mert mivel a tanfolyamra jártam, így a fiaimra volt bízva elég sokszor a mosás.
Kijelezte, hogy mennyi idő van még hátra, hogy hol jár a mosási  folyamatban, előre lehetett programozni, a dob mindig úgy állt meg, hogy a tetőszerkezete felül volt... csak egy pár dolog a ‘jóból’!!

Azóta is visszasírom… igaz most a jó kis "retrós" Hajdú automatám van, ami melegíti a vizet és még a dzsekiket is, meg a nyári paplanokat is bele lehet tenni.
Legelőször akkor volt ilyen gépem, amikor a lányom pár hónapos volt. Azt az anyukámtól kaptuk… a lányom most 27 éves! 🙂
Hát ennyit a modern cuccokról! :-(

A férjem este megnézte, és rá is jött, hogy mi a baja…
Valami módon a lezáró tető mellett horpadás keletkezett rajta... nem befelé, hanem kifelé!! :-(… ez a dudor meg a mosógép alját érintette. 🙁
Visszakalapálta gumi kalapáccsal és úgy néz ki, hogy jó lesz! 🙂

Ja!! A cukrom ma szuper volt. Reggel 5,0, ebéd előtt, 6,3, vacsi előtt ugyan 7,3, de letornáztam később! 🙂

Tudom a két történet nem hasonlít egymáshoz, de nekem ez volt a mai nap legfőbb eseménye.

Sára Biró answered 11 év ago

 A nap érdekessége, hogy rájöttem ( amit korábban is tudtunk), hogy egyre többen olvassák az oldalt olyanok akik nem írnak be. Egy mai beteg elmesélte,hogy van egy oldal ahol,ezt,meg azt írták :-)) Hát ráismertem ez a keva volt! :-)))

Pityu answered 11 év ago

Hát így természetes, és terjedünk: szájról-szájra. Van aki soha sem szólal meg, de vannak többen akik egy idő után, ha bátortalanul is megszólalnak.

Sára Biró answered 11 év ago

 Így legyen 🙂

rgyorgy answered 11 év ago

A mai nap eseménye, összeszámoltam egy hét extrém körülmények között eltöltött napok vércukor méréseinek eredményét, és a következő napi átlagaim voltak:6,5/ 4,8 / 5,5/ 5,3/ 7,1/ 5,6/ 4,6 mmol/l.
Ismét megerősödött bennem, azért mert cukorbeteg vagyok nem kell lemondanom az élet örömeiről.

katalin answered 11 év ago

 György ezek elég alacsony átlagok.Hipoid nem voltak?Nekem azt mondták a diabetologián az se mindig jo ha alacsony.

rgyorgy answered 11 év ago

Kedves Katalin. Az sosem jó, ha alacsony a vércukor, mert ugye az agysejtek pusztulnak. Egy hétig csak a zsebeimbe tudtam pakolni. Ömlesztve volt a vc mérő, csík, bökő. Másik zsebemben a pen és cukor. Humán inzulinos vagyok, és az inzulin beadási időt mindig betartottam. Két olyan helyzet volt, mikor gyaloglás közben adtam inzulint, és utána evés híján cukorral pótoltam a ch-t. Capri szigetén közel húsz perces út volt egyszemélyes libegőn oda-vissza, ahol egy hipót nem tudtam volna kivédeni, tehát túlbiztosítottam magam.
Utána persze 4 alatti vc-t mértem amit már gyümölcslével gyorsan korrigáltam. Én számtalan helyről szerzett információ alapján alacsonynak csak a 4 alatti vc-t tartom. Persze az ideális 5,5 körül van. Olyan, hogy hipóm lett volna, nem éreztem.

Sára Biró answered 11 év ago

Hát György inzulint beadni, hogy valaki utána szőlőcukrot egyen ilyent még nem is hallottam,pedig naponta sok mindennel találkozunk:-((((((((((((((((((((((((((((((((((( Jó,hogy szerencsésen túlélted!

rgyorgy answered 11 év ago

Sárika, déli inzulin beadása után két alkalommal nem szőlőcukrot, hanem az ebéd Ch tartalmának megfelelő mennyiségű kockacukrot ettem.  Extrém körülmények között más is csinál ilyent anélkül, hogy veszélyeztetné magát. Hullámzó tengeren motorcsónakban, vagy a Vezúv lávahamus ösvényén nem igazán lehet ebédelni. Így oldottam meg a problémát. Viszont láttam Pompejt, a Vezúv kráterébe belenéztem. Körbejártam Capri szigetét gyalog és hajóval  kívül-belül. Megcsodálhattam az amalfi partokat motorcsónakból Sorrentotól Amalfiig. Láttam Nápolyt, körbeutaztuk a Sorrentói félszigetet és azóta is a sorrentói emléket dúdolom.Úgy gondolom, sok cukorbeteg vállalna egy ilyen utat ha módjuk lenne rá.

Sára Biró answered 11 év ago

 Értem György, csak nem kellett volna beadni az inzulint,ha nem ettél. Nem azért adunk inzulint,hogy kockacukrot szopogassunk.Rövid hatású inzulint akkor adunk, ha eszünk, az elfogyasztott CH-hoz adunk inzulint nem a vércukorhoz!
Biztos szép helyen jártál,szép élményekkel gazdagodtál. 

jaskó answered 11 év ago

"Nápolyt látni és meghalni" Ez a morbid idézet villant be, amikor olvastam a György bejegyzését. Tényleg csodálatos élményben lehetett része, de a Sárika véleményével értek egyet. Nagy szerencséje volt. Komoly baj lehetett volna belőle. Nagyon örülök, hogy épen megúszta!!!