Szabad orvosválasztás korlátozás júliustól

KérdésekSzabad orvosválasztás korlátozás júliustól
Nanita kérdezte ennyi ideje: 12 év

Sziasztok!
Nem tudom, hogy ti hallottatok e erről és érint e valakit:

"A rendelet értelmében július elsejétől fő szabály szerint a beteget vagy bejelentett lakóhelye vagy ugyancsak bejelentett tartózkodási helye vagy pedig választott háziorvosának telephelye szerinti járó- és fekvőbeteg ellátóhoz lehet beutalni."

Kérdésem lenne: ha nekem a háziorvosom orvosi rendelője egy másik városban van, akkor én jogosult vagyok a másik városban ( nem a lakóhelyem) járó és fekvőbeteg ellátásra, illetve az ahhoz a városhoz tartozó kórházban kórházi ellátásra?

3 Válasz
Sára Biró answered 12 év ago

 Anita én úgy értelmeztem,hogy a háziorvos ráírja T.Diabetológia és megnevezi azt a helyet ahova Te például jársz! Akkor szerintem nem kell abba a városba menned  épp ahol laksz.

Nanita answered 12 év ago

Köszönöm. 🙂

Edina answered 12 év ago

Sziaszok!Én is gondban vagyok,mivel Pesten van az állandó címem(még nem szeretném a tartózkodásit se átiratni) és hiába nem fogok már Pesten lakni,de az ottani orvosom nagyon jó.Azt tudom és voltam is már itt Dkeszin vérvételen(ezt lehet).szép éhgyomrim értékem lenne ha Pestre kellene bemennem.de semmi más rendelésen nem fogadnak,(kiv. szemészet)hiába kaptam ide beutalót.már az időpontkérésnél elküldtek mert területileg nem ide tartozom hiába van beutalóm.elég macerás ez az egész.vagy utazgatok órákat és elmegy 1-1 napom vagy fizetek egy magándokinak,valószínűleg ez az utóbbi lesz a lúdtalpammal is.