Stressz és labilis anyagcsere.

KérdésekStressz és labilis anyagcsere.
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 11 év

 Ma két beteg is volt a rendelőben akinek a stressz miatt hol hipója, hol nagyon magas vércukor értékei vannak.
Egyik történetet leírom, hátha tudnánk közösen segíteni, vagy Eszternek lenne valami jó ötlete biztos hálás lenne a beteg, aki rendszeresen olvassa az oldalt, ha sikerül bejutni a fiáékhoz. 🙁  
Ezzel el is kezdtem a történetet: szomszédos házban lakik a fiatal pár az unokával, kezdetben minden nagyon szép és jó volt, együtt örültek és nevettek, de az utóbbi időben annyira elmérgesedett a helyzet,hogy az unokát is ritkán engedik a nagyszülőkhöz.
Hogyan lehetne ezt a konfliktus szituációt feloldani ? Ötlet, jó tanács?

5 Válasz
rgyörgy answered 11 év ago

Ezt nem igazán értem. A fiatal pár az unokával lakik? Gondolom a nagyszülők között mérgesedett el a helyzet.  Netán a nagyszülők és gyerekek között van nézeteltérés? Együtt laknak? Nem tanácsot akarok adni, ahhoz Eszter ért. Én úgy tapasztaltam a stressz csak felfelé viszi a cukrot.

Sára Biró answered 11 év ago

A fiatal párnak van egy kisfia és a nagyszülők a szomszédban laknak, a nagymama a cukorbetegünk.

jaskó answered 11 év ago

A stressz bármely formája nagyon durva helyzeteket és vércukor ingadozásokat tud okozni. Sőt egészen váratlan és szinte megmagyarázhatatlan módon, egyik pillanatról a másikra. Sajnos tapasztalatból beszélek, mert megéltem már hasonló helyzeteket. Ilyenkor nagyon kell figyelni, mert a helyzet akár életveszélyes állapotba is sodorhatja a beteget. Az utóhatás pedig akár szélsőséges gondolatokra ösztönző depressziós állapot kialakulásához vezethet, amiből rettenetesen nehéz kimászni.

rgyörgy answered 11 év ago

Hát ez egy nehéz helyzet. Gondolom a nagymamának kellene egy nagyot lépnie, a saját érdekében is.

Szabó Eszter answered 11 év ago

 Hát, ez így elég kevés infó a helyzetről. Ismernem kellene legalább a nagymama teljes álláspontját a helyzetről, hogy segíthessek neki. 
Az biztos, hogy az állandó stressz nagyon rossza hatással van nem csak a vércukor-szintre, hanem a teljes immunrendszerre és így az egész szervezetre is. 
Jelen esetben a fentieket figyelembe véve csak két dolgot tudok mondani:
– Vagy belenyugszik a helyzetbe,
– vagy megpróbálja a fennálló konfliktust rendezni. Ehhez persze kell a másik fél is, illetve félre kell tenni a múltbeli sértettségeket. 
De nem győzöm hangsúlyozni, hogy ez nagyon kevés információ az adott helyzetről.