Stevia a piacon.

KérdésekStevia a piacon.
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Képzeljétek ma reggel a piacon szárított nyírfacukor ?, vsz.stevia  volt kis tasakokba becsomagolva. Azt mondta az árus,hogy csak meg kell főzni és lehet vele édesíteni. Megrágtam egy levelet valóban édes
volt:-)
Én még ilyent nem láttam. Úgy emlékszem 300 forintot mondott az árus.

24 Válasz
stewes answered 13 év ago

Zacher Gábort is meg kellene hívni egy kis kóstolóra! 🙂
(Nem nyírfalevél volt az?)

Sára Biró answered 13 év ago

 Életemben nem láttam ilyent, kíváncsi voltam és kértem egy levelet,de ő biztosan tudná hogy mit kóstolt én nem:-) Tényleg látott már valaki ilyent?

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

:-))

Sára Biró answered 13 év ago

 Zsuzsika jövő csütörtökön a piacon körülnézni!! Esetleg ,ha van valaki növényszakértő az számoljon be!:-)

jaskó answered 13 év ago

Van egy olyan növény, aminek az édesítő ereje többszöröse a cukornak. Ez nem nyírfalevél!!! Gyógynövény és teljesen ártelmatlan. Megkóstolva olyan, mintha tömény édesítő cseppet kóstolna az ember. Most nem jut eszembe a neve, de utánna érdeklődöm. Ebből készítenek kivonatot is, ami tényleg jó édesítésre, sőt kisebb sebekre cseppentve gyorsabb gyógyulást eredményez. Most mondja a nejem, hogy STEVIA a neve.
http://stevia.uw.hu/index.html
Ezen az oldalon meg lehet nézni.  Nem erről van szó véletlenül?
Ha beírjátok a stevia szót a Google keresőbe, nagyon sok információ van róla.

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Szia Sárika én elhiszem nem is ezen mosolygok,hanem nagy kedvencem a Zacher Gábor fő -o minden riportját megnézem_! Nem hittem volna h a neve itt is felmerül majd:-) nincs semmi gond..

Sára Biró answered 13 év ago

 Köszi  a fotót a levél ilyesmi volt,virág nem volt rajta!
Zsuzsika  nem bújsz ki a jövő csütörtöki házi feladat  alól!:-)

Sára Biró answered 13 év ago

 Tényleg Jaskó használtál már ilyen főzetet?

jaskó answered 13 év ago

Ha valóban a stevia-ról van szó, akkor igen, használtam. De ezeknek,a Sárika által leírt leveleknek szerintem semmi közük a nyírfához.
Jellegzetes, megkedvelhető íze van. A belőle készült tömény szirupot valóban lehet édesítésre használni. Az ízét talán az édesgyökérhez tudnám hasonlítani, de azért jellegében mégis más. A tömény kivonat egy orrcsepp-méretű kicsi műanyag flakonban kb 3-4000 forint volt. Én ajándékba kaptam. Soha nem venném meg az ára miatt. Viszont tényleg jó volt

stewes answered 13 év ago

Tegnap egy-két rendelős oldalon 2500 Ft körül láttam hasonló kiszerelésben 95%-os oldatot. Csak azt nem tudom, ez mekkora adag. Egy csepp hány ml lehet?