speciális D vitamin szint mérésen volt valaki ?

Kérdésekspeciális D vitamin szint mérésen volt valaki ?
Agnes Kovacs kérdezte ennyi ideje: 9 év

néhány hét és megtudom mi az a csontsűrűség mérés, miből áll. Annyira cuki idős főorvos úrhoz kerültem és mikor megtudta mi célból érkeztem, mintha az unokája lettem volna , azonnal megosztotta velem utazásai emlékeit és kifejezte örömét a családalapítási terveimhez. Ehhez felajánlotta, hogy érdemes volna a baba várás előtt D vitamin vizsgálatra is elmennem, ezt elintézi nekem SZTK alapon h mielőbb sorra kerüljek. Régen gyermekkoromban nézték ugyan, de gondolom azóta ez is csak fejlődött…. Ti voltatok mostanában D vitamon szűrésen ??? mennyi ideig tart az eredmény előállítása? találtam egy cikket kinek-mikor érdemes és egyáltalán szükséges-e ez a mérés………. http://www.medicalonline.hu/haziorvostan/cikk/d_vitaminszint_meres__mikor__kinek__miert

3 Válasz
Sára Biró answered 9 év ago

 Az utóbbi időben elküldött betegek D -vitamin szintje mindenkinél alacsony volt!

Nanita answered 9 év ago

Az emberek 90%-nál az életmód ( kevesebbet vagyunk  napon, kint a természetben mint elődeink….) miatt alacsony a D vitamin szintjük.

Agnes Kovacs answered 9 év ago

mai napon 3 hét után megkaptam a D- vitamin és csontsűrűség (ODM-mel mért) eredményemet, minden rendben, egészséges állapotú, mértékű.  A D vitamin szintemet eddig csak kiskoromban  vizsgálták amikor már cukros voltam , de az akkor is rendben volt szerencsére. Lehet h a gyakori hal fogysztásom miatt, fura de kis gyerekként is imádtam a halat.  Most olvastam utána, a D- vitamin szinten legjobban táplálkozásunkkal tudjuk biztosítani , legtöbb a lazacban van, majd a makréla, tonhal , tőkehalkmáj, egyéb máj féleségek és a tej is tartalmaz, bár nem természetes formában azt a tejkészítés során adják hozzá, mert  a tejben lévő kalciummal együtt jobban beépül a szervezetbe. lehet, hogy  a D-vitamon szintet befolyásolja egyéni genetikai ok is a helytelen és egysikú táplálkozás mellett, nem tudom, de vigyázzatok magatokra. Legközelebb már csak 15 év múlva megyek ilyen vizsgálati kontrollra, ez is fárasztó h ennyi  vizsgálatra kell menni baba tervezés okán.