S:O:STud valaki segíteni .Utazás

KérdésekS:O:STud valaki segíteni .Utazás
Zsóka kérdezte ennyi ideje: 13 év

A MACOSZ klubba kér egy hölgy segítséget, utazna repülővel külföldre, de nem tudja mi a teendő, hogy felvihesse az inzulint és gyógyszert a gépre. Az orvos azt mondta neki ő még ilyen papírt nem látott nem töltötte ki neki csak rávágta a pecsétet és aláírta.Ha valaki már utazott repülőn és tudja mi a teendő az sürgősen segítsen mert kedden utazna.Köszi előre is.

4 Válasz
Best Answer
Tri-Ton answered 13 év ago

Nagyon jó, ha megvan az orvosi igazolása. Tételesen írja rá, hogy melyik fajta gyógyszerek és milyen típusú inzulinok + mennyit. Itt a vonatkozó szabály, remélem segít !   Üdv.: Tri-Ton                       Az Európai Unió 2006. november 6-ai hatállyal a repülőgépek fedélzetére felvihető kézipoggyászok tartalmára vonatkozóan új biztonsági rendeletet léptetett életbe. Annak érdekében, hogy a legújabb folyékony robbanószerek ne juthassanak fel a repülőgépek fedélzetére, az új biztonsági szabály korlátozza az ellenőrzési pontokon átvihető folyadékok, krémek és zselék mennyiségét. A rendelet minden utasra vonatkozik, aki az EU, valamint Norvégia, Izland és Svájc valamely repülőteréről bármely célállomásra utazik. A szabályozások alapján a repülőjáratokra felvihető folyadékot tartalmazó tárolóedények maximális mérete külön-külön 100 ml lehet, és a folyadékmennyiség személyenként nem haladhatja meg az 1 litert. Az összességében 1 liternyi folyadékot tartalmazó üvegeket, tégelyeket egyetlen újrazárható, átlátszó műanyag tasakba összegyűjtve lehet felvinni a fedélzetre. A korlátozott mennyiségek vonatkoznak a vízre és egyéb italokra, a levesekre és szirupokra, a krémekre, testápolókra, olajokra, a parfümökre, spraykre, zselékre, beleértve a hajzselét és tusfürdőt is, a túlnyomásos kiszerelésben lévő szerekre, beleértve a borotvahabot és minden más habot, dezodort, a fogkrémekre, a szempillafestékre, folyékony-szilárd keverékekre és minden más hasonló állagú termékre. Az út során szükséges gyógyszereket, diabetikus termékeket, valamint bébiételeket a szabályozás nem érinti. A rendelet ugyanakkor nem korlátozza az ellenőrzési pontokon belül található üzletekben (tax free) valamely uniós légitársaság által üzemeltetett járatra szóló beszállókártya felmutatásával vásárolt folyadék mennyiségét. A nem EU-tagországok repülőtereinek tax-free üzleteiben vásárolt termékeket az EU-tagállamok területén átszálló utasok csak abban az estben vihetik fel a repülőgépek fedélzetére, amennyiben azok az Európai Unió előírásainak megfelelnek: kizárólag lezárt, kinyitatlan és számlával ellátott zacskóban szállíthatók. Ugyanakkor a szabály csak a kézipoggyászokra vonatkozik, a feladandó poggyászokban továbbra is bármilyen folyadék szállítható. 

Zsóka answered 13 év ago

Kedve Tri-Ton Köszönöm a segítséget máris továbbítom a hölgynek.

Sára Biró answered 13 év ago

 Sziasztok! Nekünk már többször utazott inzulinos cukorbeteg repülővel. Egyszerű orvosi igazolás kell amiben szerepel az inzulin neve, a darab számot is rá szoktuk írni,tű,pen, vércukormérő.
Soha nem volt baj. Az inzulint a poggyászba nem szabad tenni,mert megfagyhat és akkor hatástalan lesz! 
Köszi Tri-ton,hogy gyorsan reagáltál:-)

Tri-Ton answered 13 év ago

Helló Mindenkinek !   Mint korábban írtam nincs sok időm mostanában, ezért hiányzom az ,,írogatók,,  közül.
Viszont naponta többször is ránézek a honlapra és ezt tényleg fontosnak itéltem ahhoz, hogy ha tudok segíteni, szánjak rá pár percet. Szép napot mindenkinek !!!  Üdv.: Tri-Ton