SoloStar és egyéb előretöltött inzulintollak környezetbarát kezelése

KérdésekSoloStar és egyéb előretöltött inzulintollak környezetbarát kezelése
Lamár Krisztián kérdezte ennyi ideje: 12 év

Én jelenleg mindkét inzulinomat előre töltött tollban kapom (Lantus SoloStar + Apidra SoloStar), és el kell ismerni, hogy sokkal kényelmesebb és könnyebb (tömegre), mint a korábban használt Humapen Luxura toll. Nyilván az előre töltött tollnál az elromlás veszélye is kisebb. Jelenleg az elhasznált tollak mennek a kukába, de belegondoltam, hogy ezzel iszonyatos mennyiségű veszélyes hulladékot termelek. Ha lenne valahol valaki cég, aki ezeket a szabályosan megsemmisítené, akkor én még arra is hajlandó lennék, hogy a felgyülemlett tollakat negyedévente-félévente elviszem hozzá. Tudtok erről valamit? Ki mit csinál az eldobható tollával?

4 Válasz
Sára Biró answered 12 év ago

 Krisztián örök témámra tapintottál  🙂 a kidobott SoloStatos beadó tollak kapcsolatosan. A gyógyszertárnak vissza kellene venni,legalábbis a cég azt mondja,de a gyakorlatban ez nem igazán működik.  A cég a SoloStart preferálja,de én a penes beadó tollakat jobban szeretem. Tény,hogy idős embernek könnyel ezzel beadni  az inzulint.   Történt vizsgálat (nem céges) a beadó tollak pontosságát illetően és a SoloStar nem került előkelő helyre.Azt elárulom,hogy a Luxura vezette a statisztikát.  

Marika answered 12 év ago

Igazad van Sárikám !! Nekem is a Luxura vált be és hibátlanul működik !!!!

Sára Biró answered 12 év ago

 Marikám én is a tavasszal láttam ezt a statisztikát egy referáló alkalmával,pontosan nem emlékszem csak azt tudom valamilyen ISO vizsgálat volt. Egyik inzulinos cég képviselője mutatta.

Lamár Krisztián answered 12 év ago

Kedves Sára. Teljesen logikus, amit mondasz. Hiszen az eldobható tollak max néhány hétig élnek (az én esetemben 5 napig), míg az újratölthető tollaknak akár öt évig is helyt kell állni. Tehát a pontosság nem feltétlenül erénye az előre töltött tollaknak. Mindig az a kérdés, hogy a pontosság a szabványok és az EU dirákívák által elírt értéken belül van-e. Bízzunk benne, hogy igen. A luxura tollaimat most is őrzöm, ránézésre látszik, hogy ezek kifinomultabb műszerek, de kényesebbek is. Egy dinamikus életet élő 35 éves embernek (ez vagyok én), a SoloStar ideális és kényelmes megoldás.