Soha sem gondoltam volna, KURKUMA !!!

KérdésekSoha sem gondoltam volna, KURKUMA !!!
Tri-Ton kérdezte ennyi ideje: 11 év

Pár napja írtam, hogy elkapott engem is a nátha, köhögés, fejfájás, láz és gyomor fájás. Jeleztem, hogy nem tudom 6,5 alá vinni a cukromat. Tegnap és ma saját ,,káromon" rájöttem a megoldásra. Az elején gondoltam, hogy némi megfázás, vagy influenza velem ugyan nem babrál ki. Én aki másoknak is ajánlja a különböző gyógynövényeket, hát mitől is félnék. Afedim tea + kurkuma és volt-nincs betegség. Úgy is lett. A betegség szinte órák alatt elmúlt, de a magas cukor maradt. Tegnap reggel a cukor 5,2, majd jöttek a gyógyító növények és fél óra múlva 8,5.  Délután tea marad, kurkuma nem és cukor rendben 5,6. Ma ismét próba : reggel cukor 5,3 a szendvicsre egy kávéskanálnyi kurkuma és fél óra múlva mérés ( 8,2 ) . Jött a hitetlenkedés. Ebéd előtt mérés : 5,4 majd kaja nélkül 1/2 kávéskanálnyi kurkuma után ismét 8 feletti a cukor. Vacsora normálisan, de gyógynövények nélkül, a cukor ismét rendben 5,6. Mindezt azért írtam le hogy vigyázzatok !!! A kurkuma egy csodaszer : – lázra, gyulladásra, izületre, fájdalomra, vírusokra, stb., de eltúlozva nagyon meg tudja nyomni a cukrot. Ugyan továbbra is használni fogom, mert kell, de csak módjával. Inzulin mellé nem tudom milyen a hatása, de ne vigyétek túlzásba. Ne legyen soha sem több, mintha őröltpaprikát használnátok. Lórúgás szerűen tud gyógyítani, de a mellékhatás sem semmi !!!

15 Válasz
Sára Biró answered 11 év ago

 Köszi Tóni,hogy megosztottad velünk a tapasztalatodat. Sok beteg mutatja, a kurkumás kapszulát is, rengetegen szedik (2800 Ft). Akkor erre is figyelni kell, kösz hogy felhívtad a figyelmünket. Én a húsra szoktam szórni.

Halász Gabriella answered 11 év ago

Én egy hete szedem a Kurkuma kapszulát, 100%-os. Én nem tapasztaltam ilyet, de ezentúl jobban figyelek rá.

Köszi, hogy megírtad! 🙂

Tri-Ton answered 11 év ago

Hát ja ….. !   Egy púpos kávéskanál lehet vagy 8 – 10 kapszulányi adag. Én az olcsóbb megoldást választottam. Élelmiszerüzletből ,, Horváth Rozis ". Régóta használom és csak dícsérni tudom, még ezek után is, hisz most is meggyógyított. Ha nem gondolok rá és nem tudatosan mérek, tán soha sem vettem volna észre, hogy vigyázni kell vele.

Nanita answered 11 év ago

Én is a Horváth Rozi félét használom. Reggeli és vacsora közben szoktam a kávéskanálra ( legkisebb kanálka méret)
picit tenni ( kevesebb mint negyedkanál), de eddig soha nem mentem fel tőle, pedig én rendszeresen mérem az inzulin miatt. Reggel és vacsi után inkább alacsony, mint magas.

Tri-Ton answered 11 év ago

Nálam egy héttel ezelőtt, még napi 1 – 2 szer 1/4 mokkáskanálnyi volt a napi adagom ( valószínű pár nap múlva ismét az lesz ) viszont az influenza miatt kissé eltúloztam. ( az addigi adag 10 szerese lett, jobban gyógyít alapon )  Akkor nekem sem voltak problémáim a cukorral, sőt … Azt sem tudom, ha nem betegen, hanem ,,egészségesen" emeltem volna fel az adagot mi lett volna a reakció ? ( lehet, hogy semmi, vagy csak 1-2 tized, amit észre sem veszünk )

Halász Gabriella answered 11 év ago

Azért én nem mertem volna ilyen adagba bevenni! :-(.. de én egy megrögzött nyuszi vagyok! 🙂

Én naponta egy kapszulát szedek.

Tri-Ton answered 11 év ago

Gabriella ! Nézd meg légyszi a kapszuláson mit írnak ajánlott napi adagként ?

Tri-Ton answered 11 év ago

Sárika !  Létezik egy injekció, ami a diabetológusok és reumatológusok közti folyamatos vitát vált ki. Fájó izületekek közé adják. Nagyon hatásos, de hetekre megemeli a cukrot. A kurkumát is nagyon ajánlják izületre, gyulladásra, fájdalomra.  Hatóanyag összefüggés lehet ???