Sebkezelés diabos lábon?

KérdésekSebkezelés diabos lábon?
rgyorgy kérdezte ennyi ideje: 12 év

Ha már bekövetkezett az a fránya seb, de még nincs elfertőződve, csak váladékozik, hogyan kezelitek? Mit tanácsoltok?

38 Válasz
Best Answer
Nanita answered 12 év ago

Mivel én az elmúlt hónapokban inkább a természetes kezeléseket részesítem előnyben, én a következőt tudom javasolni ( gyermekeim sérüléseinél nagyon jól bevált illetve nekem a fogíny problémámnál is kettő a Betadin kivételével).
Betadin ecsetelés naponta többször, Aloe Vera spray naponta többször és Bioptron lámpázás. Mindhárom fertőtlenít, gyógyítja a sebet, és gyulladáscsökkentő. Ja és nem árt ilyenkor nagyobb mennyiségben a C vitamin.

Sára Biró answered 12 év ago

 Kedves György! Nagyon örülök,hogy hasznosnak találod az oldalt:-))!
Mi is köszönjük,hogy megosztod a tapasztalataidat,amiből mások is  tudnak tanulni.
Naponta 160-200 ember olvassa az oldalt, ahhoz képest elég kevesen írnak be. Sokszor hallom a rendelőben,hisz ott mindent megtaláltam,ennél jobbat nem tudok beírni. Pedig nem így van,fontos a folyamatos tanulás és a tapasztalat szerzés.Közös erővel sokkal jobb eredmények születnek,és milyen jó egy kezdőnek,ha van amit olvasson és megtudja előzni a szövődményeket.

rgyorgy answered 12 év ago

Fontosnak tartom a beszélgetést. Az ismeretségi körömben láttam/látok elszomorító eseteket. Cukorbeteg férfi, nem diétázott, ráadásul sokat sörözött. Nem hitt a figyelmeztetéseknek, hogy vigyázzon.Bekövetkezett a tragédia, amputálni kellett az egyik lábát. Még többet sörözött, így elvesztette a másik lábát is, majd rövidesen az életét is. Másik ismerősnek az egész lába fekélyes. Nem méri a cukrát, az édességből pedig állandóan, és sokat eszik. Nem szeretnék a helyébe lenni.

Sára Biró answered 12 év ago

 György! Reméljük jól vagy? Úgy emlékszem azt írtad egy hétre utaztok el.
Reméljük a lábad is rendben van?

rgyorgy answered 12 év ago

Köszönöm kérdésed Sárika. Igen, jól vagyok, és üdvözlök minden fórumozót.
Amit írtam a téma elején, már rendbe jött. Most van egy másik  érdekesség a lábaimmal.Hosszú utazások alkalmával mindig jobban megdagad a lábam. Erre akkor kezdek figyelni, mikor a lábszáramon valahol enyhe viszketést érzek.Különböző területeken apró hólyagocskák keletkeznek, de sűrűn.Azt hiszem, a vesém nem tudja feldolgozni a megivott folyadékot.Gondolom, a fel nem dolgozott salak anyagok távoznak így a szervezetből.Mikor helyrejön a lábam, a hólyagok helyén csak sötét, apró  foltok maradnak.Nem szép látvány

Sára Biró answered 12 év ago

 Üdvözlünk György,örülünk hogy visszatértél ! Egy hosszú utazás megviseli még az egészséges embert is.
Tornásztattad a lábad útközben?
Van vízhajtó tablettád,szoktál szedni?  

rgyorgy answered 12 év ago

Lábtornával nem lehetett gond, mert naponta 4-5 órát gyalogoltunk is.Vízhajtót mindig rendesen szedem
A keletkezett apró hólyagok/sebek még sosem fertőződtek el.

Sára Biró answered 12 év ago

 Egy hét alatt a második diabéteszes láb:-( Nyár óta kezeli a sebészet,de már 4 évvel korábban  is volt egy alkalommal seb. Nagyon csúnya :-((

jaskó answered 11 év ago

Itt van a nyár, itt a meleg és a strandszezon. Vigyázzatok a lábatokra, mert az ilyenkor szerzett sérülések, melyek a neuropathia miatt csak későn vehető észre, komoly végkövetkezménnyel járhatnak. Fokozott a sérülés és fertőzés veszély. Minden este szinte kötelező az alapos lábvizsgálat! lehet tükröt használni, de ha van egy jól látó hozzátartozó, akit meg lehet kérni erre, az sokkal biztosabb eredményhez vezet. Szúrások, vágások, papucsban-cipőben idegen test okozta sérülések, vagy éppen feltörés. Szóval sok a veszély. Figyeljetek!