Sebkezelés diabos lábon?

KérdésekSebkezelés diabos lábon?
rgyorgy kérdezte ennyi ideje: 12 év

Ha már bekövetkezett az a fránya seb, de még nincs elfertőződve, csak váladékozik, hogyan kezelitek? Mit tanácsoltok?

38 Válasz
Best Answer
Nanita answered 12 év ago

Mivel én az elmúlt hónapokban inkább a természetes kezeléseket részesítem előnyben, én a következőt tudom javasolni ( gyermekeim sérüléseinél nagyon jól bevált illetve nekem a fogíny problémámnál is kettő a Betadin kivételével).
Betadin ecsetelés naponta többször, Aloe Vera spray naponta többször és Bioptron lámpázás. Mindhárom fertőtlenít, gyógyítja a sebet, és gyulladáscsökkentő. Ja és nem árt ilyenkor nagyobb mennyiségben a C vitamin.

rgyorgy answered 12 év ago

Köszönöm a tanácsokat. Megunni nem lehet, csak tanulni az esetekből.Az biztos, hogy különösen vigyázni/figyelni kell a topogóinka.Most reggelre a váladékozás megszűnt, úgy tűnik kezd gyógyulni az a két kicsi bibis. Bár így már gyógyult máskor is, aztán meggondolta magát.Mindenesetre vigyázok nagyon.

Sára Biró answered 12 év ago

 Jaskó nem unjuk meg a tanulságos történeteidet, és mindig leírod ,hogy Nálad jó volt.
Az utóbbi időben a Hyperol háttérbe került, a Betadint javasolják.

Sára Biró answered 12 év ago
rgyorgy answered 12 év ago

igen, olvastam.
Lábtornával nincs gondom, általában szükségét érzem a tornáztatásnak. Ezt naponta többször, és bárhol meg lehet oldani.A Biotron (jól írtam?)lámpa kiváncsivá tett, hogyan is működik, mire jó? Szeptemberben visszatérek majd rá.A lábamon a seb már nem váladékozik, ilyenkor már megindul a gyógyulás, csak lassan.

Marika answered 12 év ago

Kedves György !! Nekem is van egy jó gyógymódom ami biztosan segít a sebgyógyulásban !!Néhány egység inzulint cseppentsél a sebbe és gyönyörűen behúzza a sebszéleket és segíti a hámképződést !! Nálam működik . Nincs olyan nyár , hogy valamilyen sérülést ne " szereznék be " a kerti munkában .

rgyorgy answered 12 év ago

Kedves Marika! Horzsolás által keletkezett sebre is hatásos az inzulin? Nálam nemigen szokott vágott, vagy szúrt seb keletkezni a lábamon.

Sára Biró answered 12 év ago

 Kedves György! Tényleg jó az inzulin a sebbe,segíti a sebgyógyulást. Kb.egy éve voltam egy "kínai csodaszeres " előadáson,ahol a kenőcs mellé az inzulint csepegtették a diabéteszes lábra. Akkor megkérdeztem a kenőcs,vagy az inzulin segít,mert azt már régóta tudjuk hogy az inzulin jó a diabéteszes lábra ( ja a kenőcs 10.000 felett!),erre választ nem tudtak adni.

rgyorgy answered 12 év ago

Én ezt nem tudtam, nem fogom elfelejteni. Milyen jó eladók ezek a csodadoktorok, kereskedők.

Marika answered 12 év ago

Ezt az inzulinos sebgyógyítást nekem egy belgyógyász főorvos úr " súgta" a fülembe annoamikor még az Édesanyámmal jártam a kórházba . Kb 10 éve azóta én élek ezzel a lehetőséggel !!!

rgyorgy answered 12 év ago

Érdemes volt megtalálni ezt a webhelyet, sokat tanultam itt. Köszönet érte mindenkinek!