Sebkezelés diabos lábon?

KérdésekSebkezelés diabos lábon?
rgyorgy kérdezte ennyi ideje: 12 év

Ha már bekövetkezett az a fránya seb, de még nincs elfertőződve, csak váladékozik, hogyan kezelitek? Mit tanácsoltok?

38 Válasz
Best Answer
Nanita answered 12 év ago

Mivel én az elmúlt hónapokban inkább a természetes kezeléseket részesítem előnyben, én a következőt tudom javasolni ( gyermekeim sérüléseinél nagyon jól bevált illetve nekem a fogíny problémámnál is kettő a Betadin kivételével).
Betadin ecsetelés naponta többször, Aloe Vera spray naponta többször és Bioptron lámpázás. Mindhárom fertőtlenít, gyógyítja a sebet, és gyulladáscsökkentő. Ja és nem árt ilyenkor nagyobb mennyiségben a C vitamin.

rgyorgy answered 12 év ago

Köszönöm. A biopírin lámpát még nem ismerem.Mindkét sípcsontomnál szokott kidörzsölődni a bőröm. Mire észrevettem, már sebes volt a bőrfelület, és váladékozott. Körömvirág krémmel kezelte a párocskám, ami használt, csak lassan gyógyult.Most a szandálom pántja dörzsölte ki, pedig nagyon finom bőrből van.Két kicsi borsónyi nagyságú seb.Mire észrevettem, már késő volt. Lehet, hogy a lámpa jót tenne, körülnézek lámpa után.

Sára Biró answered 12 év ago

 Anita tökéletes választ adott. Első lépésként a Betadinos ecsetelőt javasolnám. Addig ameddig a seb nem gyógyul be tegyél rá steril gézlapot, és húzzál fehér pamut zoknit , mert a melegben hamar felülfertőződhet a seb.

Nanita answered 12 év ago

György. A lámpát nem lehet kapni szokványos bevásárló központokban. A Zepter forgalmazza ( magyar találmány egyébként, biztos hallottál már a  polarizált fényről és az ágy változatáról is amit egy Márta nevű orvos fejlesztett ki.
Belinkelem neked az oldalukat. A központ Budapesten van, itt lehet személyesen vásárolni. De ha jól láttam, akkor már interneten keresztül is lehet rendelni.
http://www.zepter.hu/MainMenu/Products/Medical/Bioptron/ProductRange.aspx
Címek: 9–12 Asztalos Sándor u.Budapest 1087  0613232424
191. Váci útBudapest 1138Phone: +36 13232424
Az ára viszont nem olcsó, de egy életre szól, nálunk legalábbis bevált. Nekem és családomnak sok mindenben segített már. Kórházak is használják, pl. szívműtétek után terápiás kezelésként.

Gyöngyi answered 12 év ago

Én is használom a Bioptront és nagyon jó. Ajánlom viszont hozzá a színterápiát, feltétlen. A férjem most esett át egy műtéten és  a műtéti sebet is nagyon szépen rendbe hozta. Én is gyakran használom, pld. ha elkap a nátha, felére lerövidítem a gyógyulási időt.

rgyorgy answered 12 év ago

Köszönöm, aranyosak vagytok!
A betardinos ecsetelés lehetőségét holnap megnézzük a gyógyszertárban, és kipróbáljuk.Óvatos vagyok a lábammal. Az, hogy cukros vagyok, úgy derült ki, egy jelentéktelen kicsi seb a körmömnél begyulladt..Mire orvoshoz mentem, már az egész lábfejem fekete volt. Egyből laborba küldtek, 19,5 volt a cukor.
A lámpának közbe utána néztem. Mikor megláttam az árát, újból rosszul lettem, nem kaptam levegőt:-)))
Viszont találtam kölcsönzőt, ahol elfogadható áron lehet bérelni.Ha jó, érdemes venni.Az elérhetőségeket is köszönöm. Téma lesz a biotrón lámpais mostantól.

Sára Biró answered 12 év ago

 Épp azt akartam írni György hogy kölcsönzés is van és érdemes lenne azt kipróbálni. Hintőport nem tenni a sebbe:-)

rgyorgy answered 12 év ago

Gyöngyike, köszönöm, és fogok még érdeklődni lámpa ügyben

rgyorgy answered 12 év ago

Amit találtam kölcsönzőt csak holnap lehet felhívni telefonon. Hintőportnem fogunk használni.

Gyöngyi answered 12 év ago

Próbáld ki és amennyiben vételre szánod el magad, mindenképp színterápiához is ragaszkodj. Szoktak lenni akciók, és részletfizetési lehetőség. De légy körültekintő! Az alap lámpa is jó, csak, ha nagy felületet kell kezelni, igen hosszadalmas. Pontonként kell több percig rajta tartani, míg a színnel pásztázva lényegesen kevesebb idő alatt és szerintem jobb eredmény érhető el.