Saláták………….

KérdésekSaláták………….
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 11 év

 Ne nevessetek ki, de mostanában gyakran találkozom olyan betegekkel amikor rákérdezek,hogy nem fogyasztottak az étellel semmilyen salátát? A válasz az hogy nem.
Akkor felsorolom,hogy céklasaláta stbb. mindig az idénynek megfelelőt. Arra sokan azt mondják " jah azt ettem" ( igaz elég kevés  nyers zöldséget fogyasztunk).

Ti mit értetek a saláta kifejezésen?

28 Válasz
Halász Gabriella answered 11 év ago

Én nagyon szeretem a mozzerellát, de sajnos már drága, és utána is néztem… a magyar közel sem hasonlít az eredetihez… azaz az íze. de más külföldi sem.. Ami meg szuper, és jó is, én még nem is láttam a közelünkben lévő boltokban, no meg csillagászati ára van.

de azért néha fogok venni.. 🙂

A mozzarelle paradicsommal és olíva olajjal isteni! :-9.. no meg egy pici oreganó rá! 🙂

Sára Biró answered 11 év ago

 Igen meg egy kis snidling és petrezselyemzöld .

Halász Gabriella answered 11 év ago

 Azokkal nem próbáltam! 🙂

Sára Biró answered 11 év ago

 Én  szinte mindenbe  teszek valamilyen zöld fűszert.

Halász Gabriella answered 11 év ago

Színes reteksaláta

Hozzávalók négy személyre:

    1 db jégcsapretek
    2 csomó hónapos retek
    1 kicsi kígyóuborka
    4 db paradicsom(elhagyható)
    fél citrom elve,1 csomó petrezselyemzöld

   a marinádhoz

   1 kisebb pohár kefir
   2 ek. olívaolaj
   2 ek. borecet
   1 csokor snidling,
   1 csipet bazsalikom
   só
   őrölt fehér bors

A zöldségeket megtisztítjuk, felkarikázzuk, és egy tálba tesszük. A paradicsomokat nyolcadokba vágjuk. Citromlével és az apróra vágott petrezselyem zölddel összekeverjük a hozzávalókat.

A marinádhoz a kefirt elkeverjük az olajjal és az ecettel. Hozzáadjuk a felaprított snidlinget, a bazsalikomot, a sót, a borsot és a salátára öntjük. Óvatosan átforgatjuk.
Tálalás előtt két órára betesszük a hűtőbe, hogy az ízek jól összeérjenek!

Halász Gabriella answered 11 év ago

 Ez a finomság, ugyan nem saláta, de nem tudtam hova tenni! 🙂

TOJÁSKRÉM … a maradékokból! 🙂

Munkaidő: 10 perc > Elkészítési idő: 25 perc

      Friss kenyérre vagy pirítósra kenve zöldségekkel kínáljuk.

HOZZÁVALÓK
 

4 db tojás
2 dkg vaj
2 ek tejföl
mustár

őrölt fehér bors

 
A tojást megfőzzük, megpucoljuk, villával áttörtjük, vagy sajtreszelőn lereszeljük,  és kikeverjük a mustárral, tejföllel és vajjal, sóval és borssal ízesítjük. … már kész is… lehet enni! 🙂

Halász Gabriella answered 11 év ago

HÚSVÉTI SONKAKRÉM

Munkaidő: 10 perc > Elkészítési idő: 10 perc >

      Friss kenyérre vagy pirítósra kenjük, zöldségekkel kínáljuk.

HOZZÁVALÓK
 
15 deka füstölt, főtt sonka
2 dkg vaj
2 ek tejföl
mustár
lila hagyma

őrölt fehér bors
 
   
A sonkát apróra vágjuk, kikeverjük a vajjal, tejföllel, mustárral, hozzákeverjük az apró kockákra vágott lila hagymát és sóval és borssal ízesítjük.

Halász Gabriella answered 11 év ago

Húsvéti vegyes saláta

Hozzávalók:

20 dkg füstölt főtt sonka,
8 kemény tojás,
 2 csokor újhagyma,
1 csokor retek,
1 csokor petrezselyem,
salátalevek.

Az öntethez:

1-2 dl kefir,
1 evőkanál olaj,
 kevés mustár,
 citromlé,
 só,
őrölt fehér bors

Elkészítés:

A sonkát vágjuk hosszú csíkokra, a tojást szeleteljük fel gerezdekre, adjuk hozzá a felkarikázott hagymát, retket és az apróra metélt petrezselymet is.

Készítsük el az öntetet, keverjük a feldarabolt hozzávalókhoz, és salátával bélelt tálba szedjük.
Díszítsük retek- és tojáskarikákkal.