Saját vércukormérés labaorvizsgálattal egy időben

KérdésekSaját vércukormérés labaorvizsgálattal egy időben
stewes kérdezte ennyi ideje: 13 év

Szerettem volna a laborban a saját készülékemmel is mérni a cukromat, hogy a professzionális vizsgálat eredményét össze tudjam vetni a saját készülékemmel mért értékkel. Úgy gondoltam, hogy senkit nem zavarban a laborban is megtehetem, de nagyon csúnyán néztek rám, s szóban nem, de hangsúlyban durván elutasítottak. Így csak a mosdóban, egy igen kicsi méretű, csak hideg vizet szolgáltató csapnál tudtam megtenni, nem éppen higiénikus körülmények között. Nincs erre valami kulturáltabb megoldás?

1 Válasz
Best Answer
Sára Biró answered 13 év ago

 Nagyon meglepő dolog ez!
E kérdés kapcsán meg is kérdeztem nálunk a laboros kolléganőt,hogy ők megengedik-e a vércukormérő tesztelését ,és egyértelműen igent válaszolt! Így is tanították nekünk az iskolában, meg nagyon sok továbbképzésen is elhangzott ,hogy a cukorbeteg időnként vigye el a laborba a készülékét és akkor tudja,hogy mennyi a különbség a kapilláris vérminta és a  vénás vérvétel között!
Egy alkalommal valaki fel is tette azt a kérdést,hogy a vénás vérből kellene tesztelni a vércukormérőt,de természetesen a vércukormérő tesz csíkjára a kapilláris vért kell felszívni!