Rendszertelen gyógyszer szedés.

KérdésekRendszertelen gyógyszer szedés.
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Ma olvastam:
 Míg a vitaminokat hajszálpontosan szedjük, a felírt gyógyszerek esetében olykor önállósítjuk magunkat.
Hiába kapnak a betegek a receptre felírt gyógyszer mellé pontos utasításokat, a magyar betegek nagy része egyáltalán nem eszerint szedi a számára felírt gyógyszereket, így a gyógyszer az elvárható hatást nem tudja kifejteni– derült ki a GfK piackutató intézet felméréséből. A szakértők a gyógyszervásárlási szokásokból lemérték, hogy sok krónikus beteg – főleg karácsony-szilveszter, vagy a nyári szabadság ideje alatt – gyógyszerszabadságot vesz ki: úgy érzik, az ellazulás időszaka egyet jelent a gyógyszerszedési kötelezettségektől való elszakadással.
Próbára teszi a betegek elköteleződését az is, ha a felírt gyógyszerek változnak, vagy a több gyógyszerből álló kezelés elemei kicserélődnek. De az is próbára teszi a betegeket, ha valami miatt gyógyszert kell váltaniuk. Ezzel szemben érdekes minta, hogy a vitaminokat és az immunerősítőket a nagy többség hajszálpontosan szedi. 
MTI/hír 24
Mi a véleményetek erről ?

6 Válasz
Lajos Máté answered 13 év ago

 Bizony igaz,sokszor nem úgy szedjük a gyógyszert ahogy kellene,ha elfogy felezzük,hát van ilyen. Szerintem ez másokkal is előfordul.

Farkasinszkiné Kati answered 13 év ago

Elég régóta szedek különböző gyógyszereket, az inzulinon kívül. Nálam még olyan nem fordult elő, hogy
ne vegyem be a gyógyszert az előírt mennyiségben és időben. Ha kirándulni, vagy üdülni megyünk is
egy külön kis táskában mindig viszem magammal a gyógyszereimet, mert mi van, ha nincs nálam vérnyomás csökkentő, vagy a szívgyógyszer. El sem mernék indulni azok nélkül. S olyan sincs, hogy elfogy, mindig megíratom időben, hogy ne maradjon ki egy nap se úgy, hogy elfogyott a gyógyszerem.

Sára Biró answered 13 év ago

 Igen okosan teszed Kati. Sokszor elcsodálkozom amikor a táskában nincs gyógyszer, vagy nem beszélve hypos csomag,vagy inzulin és bejön vidékről a beteg.Valóban sokan úgy jönnek,hogy tegnap elfogyott a gyógyszer. Hát minden verzió van. Viszont sokan nem úgy szedik a gyógyszert ahogy az orvos javasolja.A koleszterin csökkentők maradnak el leghamarabb.

Krisztina Kiss answered 13 év ago

HÁT SAJNOS EZ IGY VAN NAGYON SOKAN MEG VÁRJÁK MIG ELFOGY A GYOGYSZERÜK VAGY UGY SZEDIK AHOGY ÉPP ESZÜKBE JUT. ÉN ISMEREK OLYAT AKI REGGEL BESZEDI A GYOGYSZEREIT MINDENBÖL 1 EGÉSZET ÉS KIDERÜL , HOGY NEM IS MINDEGYIKBÖL KÉNE EGÉSZ. DE BEVESZI , IGY MEG VAN AZ EGÉSZ NAPI SE DÉLIT SE ESTIT BE NEM VESZ.. VANNAK ILYENEK IS.SAJNOS….

Sára Biró answered 13 év ago

 Krisztike az ismerőseid elég sok mindent nem úgy csinálnak,ahogy az orvos mondja. Lehet sok ember van így aki azt gondolja ugyanúgy használ a gyógyszer,ha nem este veszi be az estére javasolt stb..! Pedig a gyógyszereket úgy kellene szedni,ahogy a kezelő orvos javasolja.

etelka1964 answered 13 év ago

Nagyon sok ember úgy képzeli,hogy ha javulnak a labor értékei akkor már nem fontos szedni a gyógyszert,pedig lehet a gyógyszer miatt javul,illetve a gyógyszer szedése mellett jó.Aztán eljhagjya a gyógyszereket és évekig semmi nem történik. Ezt követően elmegy az orvoshoz és kiderül,hogy tele van már ilyen-olyan szövődményre. Ezért fontos soha ne hagyjuk el az orvos tudta nélkül a gyógyszereket,vagy ha elhagyjuk akkor menjünk legalább ellenőrzésre.