Reflux betegség….

KérdésekReflux betegség….
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 11 év

Lehet -e a cukorbetegnek a hosszú diétázások során Reflux betegséget kapni??Tapasztalat??

5 Válasz
jaskó answered 11 év ago

Ha a saját példámból indulok ki, akkor sajnos kialakulhat a reflux. Hogy ez cukorbetegség függő, vagy nem, azt nem tudom. Sajnos szenvedett tőle apám, a bátyám és én is. Hosszú kísérletezés után  a kímélő diéta mellett sikerült egy nálam jól bevált gyógyszert találni és mostanában könnyebben viselem. Már csak ritkán mar és elmaradtak az esti kínzó száraz köhögési roham,ok is. Megfigyeltem, hogy a nagyon erős, csípős paprika fogyasztása után is enyhülnek a panaszaim. Viszont bármennyire is tartom a diétát, vagy eszem a gyógyszert, ha sok hajladozással járó munkát végzek, akkor mindig újra kezdődik.

Nanita answered 11 év ago

Sziasztok,

sajnos több betegnél társul a cukorbetegség mellé a reflux. Nekem a cukorbetegség után kb.16 évvel később jött a reflux.
Jelenleg diétával próbálom kordában tartani.

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

Köszönöm a válaszokat!!Most van egy cukorbeteg ismerősöm akinek a múlthéten volt gyomortükrözése és Reflux betegséget állapitottak meg nála!!

jaskó answered 11 év ago

Kezelhető a reflux. Esetenként igen jó eredménnyel. A helyes diétával sokáig tompítható, de teljesen panaszmentessé nem tehető a beteg. Saját tapasztalatom alapján mondom, nem feltétlenül a legdrágább gyógyszer a leghatásosabb. Lehet, hogy több fajtát is ki kell majd próbálnia, mire eltalálják. Nekem a bevált gyógyszerem, költségkímélés miatt "azonos" hatóanyagúra cserélték. Csak éppen a hortdozó anyaga volt más. Négy nap után visszatértem a megszokott fizetősre mert olyan szédüléseim voltak, hogy alig álltam meg a lábamon.  A visszaállás után ezek a tünetek elmúltak. Kell egy adag szerencse, kitartás, helyesen eltalált gyógyszer és megfelelő diéta. Ja és sok sok türelem a tünetek elviseléséhez.

Sára Biró answered 11 év ago

 Zsuzsa a diétázástól biztosan nem lehet reflex betegséget kapni, viszont ha valaki sok gyógyszert szed az megterheli a gyomrot,az okozhat refluxos panaszokat.