Receptrovat,kipróbált étel receptek.

KérdésekReceptrovat,kipróbált étel receptek.
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Nemrég Jaskó felvetette a receptrovatot,addig is amíg megvalósul gyűjtsük ide a kipróbált recepteket.

Esetleg valaki a spárga elkészítéséhez tudna valamilyen recept ötletet adni?

109 Válasz
katalin answered 13 év ago

Legtöbbször a mannába szoktam venni és egészen annyit nem teszek bele amennyi rá van irva de sokkal kevesebbet nem lehet mert nem sürüsödik meg.

Sára Biró answered 13 év ago

 Töltött lucskos
Hozzávalók
: kb. 1 kg-os tömör káposztafej, egy adag rizses hústöltelék, 1 fej hagyma, 4-5 paradicsom, 1 kanál liszt, 1 kanál olaj, tejföl, só, bors, csombor, kapor, pirospaprika.
A hústöltelék készítése: 40 dkg vegyes (marha és disznó, esetleg darált pulykahús) darált hús, 1 dl rizs (lehet esetleg vadrizst használni), a kis fej hagyma apróra vágva és olajon megdinsztelve, a kiskanál só, késhegynyi őrölt bors. Jól összekeverjük és összegyúrjuk.

Elkészítés
: A káposztát mély edénybe helyezzük, torzsájával felfelé és leöntjük annyi lobogó vízzel, amennyi jól ellepi. Hagyjuk kihűlni, aztán leszűrjük, a torzsáját kivágjuk. A káposztáról leválasztunk annyi nagyobb levelet, amennyi a töltelékeknek szükséges, a többit laskára vágjuk. A leveleket megtöltjük a hússal. Az olajban megpároljuk az apróra vágott hagymát, belerakjuk a vagdalt káposztát, hozzáadunk sót, pirospaprikát, 1 kanál ecetet és néhány percig kavargatjuk, aztán a káposztát a fakanállal félrehúzzuk, közérakjuk a töltelékeket, betakarjuk vágott káposztával. Ráhintjük a kis kockákra vágott paradicsomot, a kaprot, csombort (borsikafűt), kevés borsot. Feltöltjük annyi forró vízzel, amennyi majdnem ellepi és csendes tűzön megfőzzük. Amikor kész, a lisztből a tejföllel habarást keverünk és besűrítjük, még egyszer felforraljuk. Tejföllel meglocsolva, zöldkaporral meghintve tálaljuk.

Sára Biró answered 13 év ago

 Zöldbab leves

Hozzávalók: 1 kg zöldbab, 1 hagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 sárgarépa, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, kanálnyi olaj, 1 kanál liszt, só, pici ecet, pirospaprika, tejföl. 

Apróra vágott hagymát, répát, paprikát, paradicsomot, sózzuk és fedő alatt lassan puhára főzzük. Vékony, barna, paprikás rántást készítünk és berántjuk a levest. Ecettel ízesítjük, belekeverjük a petrezselyemzöldet és a tejfölt. 

Sára Biró answered 13 év ago

 Violetta ide is belinkelnéd ezeket a jó recepteket? Később,ha meglesz a receptrovat ,akkor könnyebben összegyűjtjük!

Mária Balázs answered 13 év ago

 Rakott karfiol:

Hozzávalók: 1 karfiol, egy kis vaj , 1-2  evőkanál zsemlemorzsa, 1 doboz  12 %-os tejföl, 1 tojás, só, frissen őrölt bors, reszelt sajt a tetejére

Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk és bő, forrásban lévő sós vízben félpuhára főzzük , közben kivajazunk egy jénai tálat, a zsemlemorzsa egy kis részét  beleszórjuk
A tejfölt elkeverjük a felvert tojással és fél teáskanál sóval, frissen őrölt borssal,zsemlemorzsával. A karfiolt leszűrjük, meglocsoljuk a tejfölös keverékkel.A tetejére lehet reszelt sajtot szórni (de ezt ki is lehet hagyni).

Sára Biró answered 13 év ago

Zsóka írta:
Cukkini recept:
Nagyon jó krém leveseket lehet belőle csinálni, : 1 fej hagymát 3dkg vajon megpárolunk / nem pirítjuk mert akkor más lesz az íze / ráteszünk 1kg felkockázott cukkinit, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, beleteszünk egy leveskockát,pici borsot és szerecsendiót, ha megpuhul turmixoljuk főző tejszínnel ízesítjük kb 2dl.Nagyon finom magába is , de lehet bele tenni pirított zsemle kockát vagy leves gyöngyöt.

Lehet saslikot is csinálni belőle.: fa pálcikára felfűzünk cukkinit , paradicsomot,  csirkemell kockát,hagymát stb grill rácson a sütőbe is megsüthetjük…

Sára Biró answered 13 év ago

Judit Kraseczki
A cukkinit én több féleképpen szoktam csinálni.

1. Meghámozom, fűszerezem,( grill fűszer, fokhagymasó, ….szabadon választott) 
    két – három órát pácolom, majd grillezem.

2. Megtöltöm darált csirke, vagy pulyka fehér hússal és megsütöm.

3. Sűrű palacsinta tésztába (durum lisztből) mártva kisütöm

4.  Főzeléket csinálok belőle, ugyanúgy mint a tökből

5. Tzatziki saláta cukkiniből
     1 db cukkini, 4 gerezd fokhagyma, 2 dl joghurt, só, kapor

Sára Biró answered 13 év ago

Zsuzsika tésztasaláta receptje (friss paradicsommal készítette)

 Tésztasaláta mozzarellával és szárított paradicsommal!  Hozzávalók:25 dkg fusilli tészta 12 dkg szárított paradicsom 1 gerezd fokhagyma 6 evőkanál olívaolaj 3 evőkanál balzsamecet 12 szem koktélparadicsom 10 dkg mozzarella 3 dkg reszelt parmezán 1 marék friss bazsalikom só, bors ..A tésztát a szokásos módon megfőzzük.A szárított paradicsomot és a fokhagymát apróra vágjuk, majd az olajjal és a balzsamecettel összekeverjük. Az így kapott dresszinget a még meleg tésztára öntjük. Félretesszük hűlni, és néha megkevergetjük.Hozzáadjuk a félbevágott koktélparadicsomokat, a mozzarellát és a parmezánt, majd újból öszszeforgatjuk. Sózzuk, borsozzuk, és friss bazsalikommal díszítjük. Szobahőmérsékleten tálaljuk……Én Durum tésztával készitette, el!

Sára Biró answered 13 év ago

Katalin  tésztasaláta receptje:
 A RECEPT FÉL KILO DURUM CSAVART TÉSZTA KIFŐZVE, 30 DG GÉPSONKA, 30 DG KEMÉNY SAJT ,
1 VÖRÖS HAGYMA 1-2 UBORKA APRÓRA VÁGVA ECETES, 3 TEJFÖL 3 NATUR JOGHURT 2 MAJONÉZ BORS SO EGÉSZET EGYBE KEVERNI HŰTENI.

Zsuzsanna Német answered 13 év ago

 Tésztasaláta párizsivalHozzávalók:

  • 40 dkg spagetti tészta
  • 20 dkg párizsi
  • 4 szál újhagyma
  • 1 nagyobb ecetes uborka
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál mustár
  • bors

A párizsit, az uborkát vágd kockára, a hagymát pedig szeleteld vékony karikákra. Az olajat keverd simára a mustárral és a citromlével, majd ízesítsd sóval és borssal. Az így kapott öntetet keverd el a már feldarabolt hozzávalókkal és a megfőzött tésztával. csak is durum tésztával!