Receptrovat,kipróbált étel receptek.

KérdésekReceptrovat,kipróbált étel receptek.
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 11 év

 Nemrég Jaskó felvetette a receptrovatot,addig is amíg megvalósul gyűjtsük ide a kipróbált recepteket.

Esetleg valaki a spárga elkészítéséhez tudna valamilyen recept ötletet adni?

109 Válasz
etelka1964 answered 11 év ago

Ha van valakinek diabetikus eperlekvárra kipróbált receptje megköszönném.

katalin answered 11 év ago

Én a lehetö legegyszerübben megoldom diabetikus befözö cukorral.

Judit Kraseczki answered 11 év ago

Elkészítés:
A megtisztitott, félbevágott epret egy nagy lábasban kell főzni, a  14 dkg xilittel és fél lime levével.  Közepes lángon kell főzni, fedő alatt 20 percig k.b. .15-20 perc léeresztés és rotyogás után fedő nélkül folyamatosan kevergetve úgy még negyed óráig rotyogtatni, besürüsödik. Akkor kimosott üvegbe kanalazni,  és fejreállítva konyharuhába, pokrócba csomagolva hagyni kihülni.  csavarva hagytam kihűlni.

Hozzávalók:

  • 60 dkg megtisztított eper – 100 gramban 7,2 gramm szénhidrát
  • 10 dkg xilit – 100 grammban 25 gramm szénhidrát
  • 1/2 citrom, vagy lime

Ezt a receptet a neten találtam. Én eddig csak barack dzsemet csináltam,  Sacharinnal édesítettem és nagyon finom lett.

Zsóka answered 11 év ago

Sziasztok!! A spárga finom simán megpárolva is, lehet pároló gépbe, de 3dkg vajon lassú tűzön 2cm -es darabokra vágva lassan megpuhul fedő alatt akár serpenyőbe vagy lábasba.Így is finom. Ha pedig megszórod egy kanál liszttel és elkevered, felöntöd 1 dl tej és 2dl főző tejszín keverékével akkor finom mártást kapsz. Tésztával nagyon finom. Jó párolt vagy sült húshoz is.

Sára Biró answered 11 év ago

Spárgakrém leves
 50 dkg spárga, 5 dkg liszt, 1 evőkanál olaj, 1 dl tejföl ,1 dl tej 1 fej vöröshagyma, 7 dl zöldségleves (kockából), pici citromlé ,és egy pici cukor (fruktóz)só, fehérbors, petrezselyem

Elkészítés:
A spárgát vékonyan meghámozzuk és 2-3 centis darabokra vágjuk. A spárga fejeket külön edényben  cukros,citromos húslevesben megfőzzük.A megtisztított hagymát apróra vágjuk. A margarinon megpirítjuk a hagymát, rádobjuk a feldarabolt spárgát, a finomra vágott petrezselymet, és meghintjük a liszttel,beletesszük a tejfölt és a a tejet,pürésítjük turmixgéppel.Felöntjük a leveskockából készített alaplével, szükség szerint kevés sóval és fehér borssal ízesítjük. Beletesszük a spárga fejeket és összefőzzük.
Az eredeti recept tejszínnel volt,de én tejföl+ tejjel készítettem.

Sára Biró answered 11 év ago

 Rántott zöld spárga
Sós,cukros,citromos vízben 3-4 percig főztem a spárgát. Majd kiemeltem és paníroztam liszt,tojás és zsemlemorzsa,olajban kisütöttem. Nagyon finom volt!

Sára Biró answered 11 év ago

 Cukkinis lecsó
 1 kisebb cukkini,2 paprika, 2 zöldhagyma,2-3 paradicsom, 2 cikk foghagyma,olaj,só,bors.

A hagymát és a paprikát olajon picit megdinsztelem,ráteszem a cukkinit, a foghagymát,a paradicsomot és fűszerezem.
Van úgy hogy csirke mellet is kockázok bele.
Lehet mellé teljes kiőrlésű lisztből tésztát főzni,sajtot reszelni stb. Számtalan variáció alacsony kalória és CH tartalmú étel:

Sára Biró answered 11 év ago

Judit Bodzaszörp receptje! Köszönjük.

 Hozzávalók 30-40 tányér bodzavirág, 2 l víz, 100 g citromsav, 12,5 dl folyékony édesítőszer, 1 db citrom.

Az édesítőt a vízzel felforralom, kihűtöm. a virágokat alaposan megmosom, a citromot felkarikázom. 
A kihűlt lébe beleteszem a citromot, a virágokat és a citromsavat.
 Hűvös helyre (pl. spájz) teszem lefedve. 3-4 napig minden reggel és este megkeverem.Mielőtt üvegbe teszem literjéhez 1 késhegynyi nátrium-benzoátot adok (de ki lehet váltani, ha az üveg szájára két celofánréteg közé szórt szalicilt teszek és úgy zárom le).
 Forró, ecetes vízzel kimosom az üvegeket, beleöntöm a szörpöt.

jaskó answered 11 év ago

Néhány csodaszer, ami nélkül nincs cukorbeteg konyha. Grammos beosztású mérleg, mérőedény, CH és kalória táblázat, egy füzet a recepteknek és az adagok CH és kalória tartalmának rögzítéséhez, végtelen türelem. RENGETEG GYAKORLÁS ÉS TAPASZTALAT. NE FELEDJÉTEK, A LIBERALIZÁLT DIÉTA EGYSZERŰ ÉS EGYBEN NAGYSZERŰ IS. EZ NAGYON SOKAT MEGENGED, De!!!! feltétel az adagok ismerete, a számolás,  glikémiás index ismerete, a rendszeres vércukorellenőrzés és a tapasztalatok rögzítése. A fentiek ismeretében tulajdonképpen szinte minden elfogyasztható. Egy dolgot soha ne felejtsetek, a tapasztalatokat rögzíteni, kisiklás esetén visszanézni és értékelni, legközelebb elkerülni! És még egy, soha ne valamit valamire egyetek ("bűnözés"), hanem valamit valami helyett!

Ilona50 answered 11 év ago

 Katalin egy kg gyümölcshöz  mennyi diabetikus cukrot teszel bele ?