Rebarbara milyen vitaminokat és mennyi a (GI) illetve a szénhidrát tartalma. Szeretem a zöldségeket de még ilyet a hosszú életem során nem ettem.
A rebarbara őshazája Ázsia Tibet környéke . A 18- ik században jelent meg Angliában és Németországban . Kezdetben a füvészkertekben mint dísznövényt termesztették. Európába csak később vált ismertté . Nem gyümölcs a zöldségfélékhez sorolják, a növény levelének nyelét használjuk fel étkezésre , mert a levél mérgező hatású . A népi gyógyászat szerint jó hatású bélrenyheségre , máj és epebetegségekre , kiváló vér és vesetisztító hatású a szívbetegeknek is ajánlják . Fokozott elővigyázatossággal fogyasszuk ,mert savtöbblete okozhat . Antibakteriális hatása is említésre méltó . ( Candida gomba ) Karotinoid tartalma a sárgarépáénak hatszorosa . Ez az A vitamin elővitaminja ami segíti ártalmatlanná tenni a rákkeltő kémiai anyagokat . Felhasználható : krémlevesekhez , kompót készítéséhez , üdítő italokhoz (szörp) valamint sütemények ( lepény ) ízesítéséhez . Nyersen is érdemes megkóstolni !!! Szőkéknek hajöblítő szerként is használható .