Reális e az éhgyomri vércukor érték, amikor az Sztk-ba veszik le.kb 2 órával azután, hogy felkeltem és beutaztam oda?

KérdésekReális e az éhgyomri vércukor érték, amikor az Sztk-ba veszik le.kb 2 órával azután, hogy felkeltem és beutaztam oda?
Farkasinszkiné Kati kérdezte ennyi ideje: 13 év

Szerintetek az éhgyomri vércukor, amikor bemegyek vérvételre 20 km-t utazok, mire rám kerül a sor az legalább még fél óra, s az ami ott van, tülekedés, stb. mire rám kerül a sor akkorra már érzem, hogy megy fel a cukrom. Ezután reális az éhgyomri vércukor érték?

3 Válasz
Sára Biró answered 13 év ago

 Szia Kati. Hát valóban nem reális ez az érték,mert reggel megy fel a legjobban a vércukor,ezért ezt nálunk figyelembe is vesszük. Minél később van levéve annál magasabb hiába nem eszik valaki. Reggel az éhomi vércukrot 6 óra körül szoktad nézni?
A HgbAlC-d mennyi?

Most volt egy betegünk aki állítása szerint nem" csalt ",mert kidobta a kukába a vércukor mérőjét a HgbAlC szintje 12 % volt, a naplóban 6-max 10 volt a cukra. Na majd kiderül,mert befeküdt most a kórházba.
Egy évre ki volt adva az inzulin javaslat ,azóta nem volt laboros vérvétele. Hát ilyen is van.

Farkasinszkiné Kati answered 13 év ago

A legutóbbi HgbAlC értékem 7 volt. Hiába csal valaki a naplóba a vércukor értékekkel, a HgbAlC az kimutatja, hogy milyen szinten voltak az értékei. Nekem is ki van adva a javaslat egy évre, de negyedévenként járok vérvételre és utána a doktornőhöz. Ez a saját érdekem, mert az én egészségemről van szó.A reggel 6-kor mért vércukrom az 4 és 5 között van.Ezt a kérdést az előbb azért tettem fel, mert
a doktornő nem hitt a szemének amikor elolvasta a SOTE papíromat, amint azt javasolták neki, hogy éhgyomrit ne nézessen, mert az nem igazán valós érték így, ahogyan leírtam, hogy korán kelés, utazás stb.
Köszönöm Sárika!

Sára Biró answered 13 év ago

 Így van,de mi is megszoktuk nézni. De gratulálok a 7-es hgbAlC értékedhez,meg az éhomi értékeid is nagyon jók. 
Nagyon sok beteg,hogy ne kelljen várakozzon bizony egy év múlva jön,nem gondol a saját egészségére. Volt úgy hogy fél évre adtuk a javaslatot analóg inzulin kezelés esetén és felhívta a beteg a MEP-et és megkérdezte,hogy egy évre nem adható? Nekünk meg leszóltak ,hogy kiadható. Természetesen az orvosnak jogában áll fél évre is kiadni,de max.egy évre. Hát ilyen érdekes esetek is vannak.
Sokan nem veszik komolyan. Mint ahogy írtam beírnak ezt-azt a naplóba,aztán a HgbAlC magas (jelen esetben azt mondta a mérő volt rossz és kidobta).