Pszichiátria………

KérdésekPszichiátria………
Zsuzsanna Német kérdezte ennyi ideje: 11 év

Tüntettek a pszichiátriai módszerek ellen!!!!!!!!        A tüntetők ehhhez kapcsolódóan kívánták felhívni a figyelmet a pszichiátriai kezelések, gyógyszerek – szerintük – hatástalan mivoltára, s követelték új, valódi mentális segítséget jelentő gyógymódok bevezetését.
Olvastátok? Kisalföldbe van most!!!Érdekes………

 

6 Válasz
rgyorgy answered 11 év ago

Kedves Zsuzsanna! Nem olvastam a cikket, de azért érdekelne: kik tüntettek? Hozzátartozók? Betegek, vagy egészségügyiek? Mert nem mindegy.A másik nagy kérdés,a támogatók között vannak politikai erők?

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

Szervusz kedves György!!Másolom!!   ,,,
Tüntettek a pszichiátriai módszerek ellen A szcientológiai egyház által létrehozott Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány mintegy száz fő részvételével tartott tüntetést szombaton Győrben. Tüntettek a pszichiátriai módszerek ellen A szcientológiai egyház által létrehozott Állampolgári Bizottság az Emberi Jogokért Alapítvány mintegy száz fő részvételével tartott tüntetést szombaton Győrben. kisalfold.hu – 2013.01.26. 17:10
A demonstrálók vasútállomástól a Baross úton, a Széchenyi téren és a Révfalui hídon át vonultak a Széchenyi István Egyetemhez, ahol a Magyar Pszichiátriai Társaság tartotta XVIII. Vándorgyűlését.

A tüntetők ehhhez kapcsolódóan kívánták felhívni a figyelmet a pszichiátriai kezelések, gyógyszerek – szerintük – hatástalan mivoltára, s követelték új, valódi mentális segítséget jelentő gyógymódok bevezetését.

Az alapítvány üzenetét levélben vitte el a Vándorgyűlés résztvevőinek, azt a konferencia biztonsági őre vette át.A tüntetőket útjukon rendőrök kísérték, rendzavarás nem történt.György ennyi volt a cikk nagyon szivesen bemásolom ha lesz róla még valami!!

Szabó Eszter answered 11 év ago

 Kedves Mindenki!
A tüntetők a Szcientológiai Egyházhoz tartoztak, és minden évben tüntetnek, bárhol legyen is a Magyar Pszichiátriai Társaság Vándorgyűlése. Nem mindig felvonulással, de évek óta jelen vannak. Az erőszakosságukra jellemző, hogy rendőri védelmet kérnek velük szemben, illetve az is, hogy a fent említett alapítvány neve meglehetősen megtévesztő, és könnyen asszociálnak az emberek az állampolgári jogok biztosára, miközben a kettőnek semmi köze nincs hivatalosan egymáshoz. Arról nem is beszélve, hogy ha utána néztek, Európa több országában nem is legalizálták ezt a csoportot, Németországban például nem jegyeztethették be magukat egyházként.
Ha kicsit jobban utánanéztek, látjátok, hogy nagyon sok bizonytalanság van az egész szervezet körül, túl sok homályos információ kering róluk. 
Én csak annyit tudok róluk, hogy elítélik a pszichiátriát, mivel úgy gondolják, hogy ők jobban tudják a megoldást. Tudjátok rólam, hogy nem vagyok gyógyszerpárti, sőt, de vannak helyzetek, amikor elkerülhetetlen: pl. az éppen masszívan hallucináló betegnél, aki ott áll az utca közepén egy méretes konyhakéssel a kezében, és mindenkiben zombit lát, aki meg akarja őt ölni, így hát inkább ő öl először. Lehet, hogy egy ártatlan kisgyereket, mert teljesen megváltozott a valóságérzékelése. Ilyen esetben azért megnéznék egy szcientológust, hogy mit csinál.
Általában a pszichiátriai betegek közül is azokat szúrják ki maguknak, akiknek valamilyen úton-módon nagyobb vagyona van, és nem törődnek azzal, hogy a beteg valóban képes-e önellátásra, beszámítható-e egyáltalán.
Ezzel nem azt akarom mondani, hogy azonnal és csípőből ítéljétek el őket, csak nézzetek utána, hogy mi van a hírek mögött. Biztos, hogy van olyan ember, akinek segítettek, de ezt ugye tudjuk, hogy mindenkinek más a hite, mást jelent az "üdvözítő út".

rgyorgy answered 11 év ago

Kedves Eszter!
Megnyugtatott az írásod. Részemről a médiát is elítélem, amiért ilyesmit megír. Hagyni kellene, hogy a szakemberek szabadon megtárgyalhassák a problémáikat.Az érintett betegembereket nagyon sajnálom, de főleg  a családjukat.

jaskó answered 11 év ago

Teljes mértékben osztom az Eszter véleményét a szcientológiai egyházzal (????) kapcsolatban.  nagyon észnél kell lenni velük kapcsolatban!

Zsuzsanna Német answered 11 év ago

Esztike köszönöm a beszámolót én csak most nézem hogy ide is irtál!!!Vigyázz nagyon magatokra!!!