Próbáljuk ki az avokádót!

KérdésekPróbáljuk ki az avokádót!
Sára Biró kérdezte ennyi ideje: 13 év

 Bevallom én egyszer kóstoltam életemben ,de ki fogom próbálni!
A tegnap olvastam egy cikket ezzel kapcsolatosan!

6 Válasz
Sára Biró answered 13 év ago

A  zöldségek és gyümölcsök egészségre gyakorolt jótékony hatásaival jobbára mindenki tisztában van, ennek ellenére kevesen tartják be, hogy naponta valamilyen nyers zöldség- és gyümölcsfélét fogyasszanak. Térségünkben leginkább a szupermarketek megjelenésével egy időben kezdtek az emberek jobban megbarátkozni az avokádóval, más néven aligátorkörtével. A közfelfogásban zöldségként van elkönyvelve, valójában a gyümölcsök közé tartozik. Miért érdemesebb gyakrabban beiktatni a táplálkozásba?

Az egyik legjobb lúgosító gyümölcs, amit kizárólag nyersen ajánlott fogyasztani. Több, mint 25 féle vitamin- és magas ásványi anyag tartalma, a szervezet számára nélkülözhetetlen. A benne fellelhető telítetlen zsírsavak csökkentik a koleszterinszintet, jó hatással vannak az erekre és a szívre. B-vitaminjai többek között hozzájárulnak az agysejtek alváshormon-termeléséhez. Kiváló fehérje- és energiaforrás, káliumtartalma pedig magasabb a banánénál.

Elenyésző cukortartalma miatt a cukorbetegek is bátran fogyaszthatják, nem utolsó sorban pedig a fogyókúrázók kedvence, mivel úgynevezett „jó kalóriát" tartalmaz, ami serkenti az anyagcserét. Luteintartalma szemerősítő hatású, akár napi szinten is fogyasztható, ezáltal az idegrendszert is erősíti, antioxidáns hatású. A-, E-, C-, B1-, B2-vitamintartalma miatt a kozmetikai ipar is előszeretettel használja különféle krémek, pakolások készítésekor. Házilag frissen összeturmixolva arcpakolásként is kifejti jótékony hatását, táplálja a fáradt, öregedő bőrt. Ezért fogyasztása gyomorbántalmak, érelmeszesedés és magas vérnyomás esetén is ajánlott! (Forrásanyag Erély ma-egészségturmix)

penge 58 answered 13 év ago

Rengetek féle képen lehet fogyasztani én ajánlom az avokádó krémet mindenkinek izletes egészséges és könnyű

Ilona50 answered 13 év ago

Szia Penge! Esetleg leírnád az avokádó krém receptjét!?

Zsóka answered 13 év ago

Tényleg sok mindenre jó az avokádó és ízletes is.Én is szeretném az avokádó krém receptjét.

simon946 answered 13 év ago

Engem is érdekel az avokádó.
Sárika részletesen le írja hatásait.
Hol lehet hozzá jutni ??

matildxd answered 13 év ago

 Az avokádót nagyobb áruházak zöldséges pultjánál meg lehet találni! Én is ki fogom próbálni!